Kućni zatvor za saputnike Marka Milićeva

Dogovor sa Tužilaštvom o priznanju krivičnog dela postigli su Dana Manevski, Nikola Lepen, Bojana Petrović i Milica Novaković.

Manevska i Lepen će u kućnom zatvoru provesti po šest meseci, Petrovićeva je dobila kaznu od četiri meseca, a Novakovićeva od osam.

Takve kazne su za po mesec dana kraće od onih koje su predviđene prvom ponudom Tužilaštva. Sa Tamarom Bogdanović i taksistom Sašom Jankovićem Tužilaštvo očekuje da postigne dogovor do kraja radne nedelje.

Ukoliko osumnjičeni prihvate predlog za zaključenje sporazuma o priznaju krivice, njima se ne bi sudilo već bi sud presude izrekao na osnovu zaključenih sporazuma s tužilaštvom.

Tako bi se znatno ubzao ceo proces, jer bi se krivični postupak nastavio samo protiv dvojice osumnjičenih, koji se još brane ćutanjem.

Sporazum nije ponuđen ni Milićevu niti njegovom kumu Bratislavu Vesoviću, koji mu je, kako se sumnja pomogao sakrije "kantrimena", koji još nije pronađen.

Milićev se tereti za krivično delo "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", učinjeno iz nehata i za koje mu prema zakonu preti kazna od jedne do osam godina zatvora, kao i za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, za koje je zaprećena ista kazna.

Vesoviću se na teret stavlja krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u "kantrimenu" kada je on na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti Jankoviću naredio da ga prati.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o kradenom autu, i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada s prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Milićev je u nedelju stigao u Beograd nakon hapšenja u Kini, a u ponedeljak se branio ćutanjem prilikom izvođenja sudiji za prethodni postupak.

Izvor: B92

Pogledajte još