Sin priznao ubistvo oca: Pukao mi je film, pa sam zamahnuo sekirom - i tako 20 puta!

- Jednostavno mi je, u svađi sa ocem, pukao film. Sećam se, samo, da sam zamahnuo sekirom! Sledeće čega se sećam je da sam sedeo u automobilu ispred zgrade u kojoj stanujem...

Ovim rečima je Radenko Malić (41) priznao slovenačkim istražiteljima da je digao ruku na svog 67-godišnjeg oca Spasoja Malića (67). Time je rasvetljeno monstruozno ubistvo ovog slovenačkog penzionera iz Prnjavora, koje se dogodilo 9. aprila u Zagorju kraj Save, kod Ljubljane. Tačnije, sin je „priznao da se seća“ kada je prvi put zamahnuo sekirom, koja je u telo nesrećnog oca, kako je utvrđeno obdukcijom, zarivena najmanje - 20 puta!
Porodično ubistvo nedavno je potreslo i Novi Sad - muž je ubio ženu satarom.

Sukob zbog stana
Istragom je utvrđeno da je, 9. aprila, sin dočekao oca na autobuskoj stanici u Ljubljani. Tokom vožnje podgrejan je stari nesporazum oko stana, koji je, navodno, Spasoje imao nameru da ustupi svom unuku, Radenkovom sinu. U stanu je, inače, posle razvoda, Radenko živeo sa novom suprugom, slovenačkom državljankom. Spasoje nije ni stigao do svog stana, pošto se svađa okončala kod starog železničkog mosta u Zagorju, uz Savu, gde se i odigrao zločin.

Kladioničar
Radenko je na početku istrage poricao da je ubio oca, ali je, pritisnut dokazima, kasnije priznao sam čin zločina. Poricao je i da je u velikim dugovima i da je zavisnik od igara na sreću. To je, kaže, ponekad činio, pa je tako ustvrdio da je baš u noći kada je ubio oca, na internet-kladionici dobio 1.000 evra!

Nalaz medicinskih stručnjaka je pokazao da je Radenko oštricom sekire Spasoja udario u desnu stranu čela, a onda u obraz, nakon čega je žrtva pala u nesvest. Potom ga je, dok je ležao na zemlji, najmanje 17 puta sekirom udario u leđa, vrat i glavu. Zbog navodne bojazni da bi mogao prodati stan, Radenko je brutalni napad na svog oca završio tako što mu je odsekao tri prsta na desnoj ruci.

Zbog bračnih razmirica, u selu kod Ivanjice muž je zaklao ženu. Prethodno je najavio zločin, ali ga niko nije shvatao ozbiljno.

Podsetimo, misteriozno i gnusno ubistvo, nakon što su ronioci iz Save izvukli iskomadano telo nepoznatog muškarca, šokiralo je i danima potresalo ne samo „deželu“, već i ceo region. Pritisnut dokazima, Radenko je priznao da je „sasvim slučajno“ uoči dolaska oca kupio sekiru, ali ne i da je imao plan da ga njome usmrti.

Kazna
Slovenačko tužilaštvo tereti Radenka da je zločin počinio iz pohlepe, na posebno grozan način, i preti mu kazna do 30 godina zatvora. Međutim, sudski proces bi mogao ekspresno da bude okončan u slučaju da on i na sudu sporazumno prizna krivicu. Tada bi robijao do 15 godina.

Izvor: Novosti

Pogledajte još