Tuga u Zoo vrtu: Vukovi cvileli posle smrti Vuka Bojovića

Vest da je jutros preminuo Vukosav Vuk Bojović, vajar i dugogodišnji direktor beogradskog Zoološkog vrta, potresla je celu Srbiju. Nakon ovog gubitka, čini se kao i da životinje u Beo zoo vrtu tuguju, a nekoliko posetilaca nam je ispričalo da se jutros oko 9 časova začulo tužno zavijanje vukova.

Bojović je bio veliki ljubitelj životinja o kojima se brinuo čak 28 godina koliko je proveo kao rukovodilac glavne životinjske oaze u Beogradu. Velika ljubav prema njima i ogromni napori da se zoo vrt unapredi, doveli su da toga da se na dan velike tuge i životinje ponašaju drugačije.

- Bila sam malopre u zoološkom vrtu i primetila da su vukovi veoma uznemireni i tužno zavijaju. Pomislila sam da možda tuguju zbog odlaska velikog čoveka koji je brinuo o njima – kaže za Telegraf Jovanka Petrović, koju smo zatekli neposredno ispred Beo zoo vrta.

Reporter Telegrafa potvrđuje da se celo životinjsko carstvo na Malom Kalemegdanu ponaša veoma smireno, životinje su povučene i ne reaguju mnogo na posetioce i radnike koji se brinu o njima, pa deluje kao da je vest o smrti velikog Vuka stigla i do njih.

Konačno, pitali smo zaposlene da li je zavijanje vukova uobičajena pojava ujutru. Potvrdili su nam da se to dešava ponekad.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još