VELJA PROZIVA KANCELARIJU ZA OBNOVU: Sramota me da idem u peti put poplavljeno Lučane!

Velimir Ilić izjavio je da ga “je sramota kao ministra da ode u Lučane jer je ova opština izložena poplavama peti put, a ništa nije urađeno na sanaciji korita”. On je dodao da Kancelarija Vlade Srbije za obnovu poplavljenih područja snosi odgovornost za takvu situaciju.

- To što se dešava je bruka za sve nas, a radovi na rečnom koritu su onemogućeni jer Kancelarija za obnovu ne da saglasnost – rekao je on i dodao da je tražena izmena Uredbe za Lučane, pa bi poslovi trebalo da otpočnu za 10 dana.

Prema Ilićevim rečima, Kancelarija za obnovu koči sređivanje vodotokova i ne dopušta ljudima da se sami organizuju.Tako je, kako ističe, i u Čačku Čemernica ostala otvorena tokom celog leta, pa se danas ponovo izlila plaveći područja koja su bila pod vodom i u maju.

Mora se raditi konkretno, jer papiri ne znače ništa, a budući da je reč o vodotokovima prvog reda, država je nadležna za njihovu sanaciju, podsetio je ministar.

Ljudi su hteli da se organizuju, da sami skupe novac, dovedu mašine, ali iz Vodoprivrede stižu signali da ne smeju to da rade, jer, kako su im rekli, uslediće krivične prijave, tvrdi Ilić. Njega je, kako kaže, sramota da pogleda u oči ljudima koji su poplavljeni, jer projekti postoje, a njima se od maja daju prazna obećanja.

On kaže da su štete od poplava ogromne, i da bi Marko Blagojević trebalo da dođe u Lučane i sva druga mesta pogođena vodenim stihijama i objasni tamošnjim žiteljima zašto su peti put poplavljeni.

- Dok nije bilo Kancelarije sve se rešavalo za sedam dana, a od kako ona postoji tapkamo u mestu. Lučani i Čemernica su kancelarija, a ne Beograd i Vlada. Svi su u nekim kancelarijama, a i narodu i meni su se one smučile – zaključio je Ilić.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još