Nema nade za rudara: Otac počeo da pravi grobnicu

- Pravac u kome su spasioci očekivali da pronađu Željka nije doneo rezultat i sada se kopa bukvalno na sreću, možda ga nađu u ovoj smeni, a možda za dva dana. Rudari su potkopali novo okno do prostorije kojoj nisu mogli da priđu od stalnih odrona, nadali su se da je Željko u tom pravcu, ali nije. Sada mora da ga traže sa strane - kaže Milenković.

Rudari spasioci polako gube nadu da je Željko i dalje živ, jer što vreme više prolazi šanse za preživljavanje su sve manje.

Željkov otac Miodrag Miletić izgubio je svaku nadu da mu je sin živ i počeo je da pravi grobnicu. On je u četvrtak pričao da su “šanse da je Željko preživeo takav odron male i da ne veruje da je živ”.

- Poslednji put čula sam se Željkom u četiri sata ujutru u utorak kada je krenuo prema jami na posao. Čujemo se uvek kada krene i kada se vraća sa posla. Trebalo je da mi javi za drva iz sindikata i rekao mi je da će se javiti sa odgvorom kad izađe iz jame. Još čekam da mi se javi i kaže mi tu informaciju - priča kroz suze njegova supruga Verica.

Ona se nada da je Željko uspeo da se sakrije u neku bezbednu prostoriju, jer je dobro poznavao jamu i da živ čeka pomoć.

- Otkop, gde se Željko nalazio, ogromna je jama gde, po Željkovim rečima, mogu da se okreću veliki kamioni. Tu nije bezbedno, ali to je bilo njegovo radno mesto. Njegov kolega je povređen na tom mestu kada ga je grumen uglja udario u lice. On kaže da je moguće da se Željko sakrio od odrona u neku rupu. Imam nadu da je živ - priča Verica.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još