Spasioci ni posle tri dana nisu stigli do zatrpanog rudara

Pokušava se novom metodom podgrađivanja da se stigne do zatrpanog rudara, teren se manje obrušava, ali se i dalje ide sporo jer se vodi računa o bezbednosti spasioca i rudara koji raščišćavaju teren, objasnio je Milenković.

Sa zatrpanim rudarom, od obrušavanja materijala i njegovog zatrpavanja, nema kontakta.Na traženju je angažovan veliki broj rudara i spasioca koji ni jedan ternutak nisu prekidali potragu i tako će biti sve dok se ne pronađe Miletić, napomenuo je Milenković.

U jami Strmosten prekinuta je proizvodnja uglja, svi rudari su angažovani na pronalaženju zatrpanog kolege.

Od brojnih rudara i rudarskih stručnjaka koji su svaki dan u jami Strmosten ili ispred i čekaju ishod traženja, ne želi da prognozira kada bi se moglo doći do zatrpanog Miletića.
Rudarski inspektor Siniša Tanasković, izjavio je juče u Strmostenu, odgovarajući na pitanje novinara: "kada će biti zatrpani rudar pronađen, ne znamo, ali se nadamo uskoro".

Jamu Strmosten juče je posetio ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić. On će danas u Svilajncu u 11 sati posetiti porodicu zatrpanog rudara suprugu i troje dece od deset, devet i tri godine.

Pre dva dana u jami Strmosten bili su i pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP koji su detekotorima za metal pokušali da lociraju zatrpanog rudara, ali lokaciju nisu utvrdili, izjavio je juče Tanjugu generalni direktor JP PEU Vladan Milošević.

"Mi smo pretpostavljali da će i pripadnici Sektora za vanredne sitaucije teško ločirati zatrpanog rudara, ali smo probali i taj način i tu soluciju", rekao je tada Milošević.

Miletić je iz rudarske porodice, otac rudarski penzioner, koji je staln ispred jame od prve vesti o zatrpavanju sina, a i brat zatrpanog je rudar u istoj jami.

Izvor: pressonline

Pogledajte još