URADITE SAMI: 7 načina da vaš mali stan izgleda prostrano!

Stručnjaci za enterijer Michelle Villiams i Libbi Langdon otkrivaju nekoliko tajni svog zanata, kako da mali životni prostor vizuelno učinite većim.

Najvažnije je da napravite plan: ne dozvolite da vas ponese kreativni žar i da stihijski uređujete dom. Odlučite koje su vam potrebe, izmerite prostor, pa tek onda kupujte nameštaj i detalje kojima ćete dekorisati dom.

JEDNOSTAVNE BOJE

Previše boja odaje utisak nereda. Koristite osnovne, neutralne boje, a da biste razbili monotoniju, u malim dozama unesite jače tonove. Kada krečite, obojite tri zida u jednu nijansu, a onda osnovnu boju malo zatamnite, pa okrečite preostali zid.

BITNI SU I OBLICI

Ako volite hromirani izgled, birajte različite teksture, neka bude zastupljeno i brušeno i baršunasto. Nabavite tepih sa dijagonalnim šarama, kako bi površina poda delovala veće. Ako baš volite tepihe, neka budu većih dimenzija, skoro od zida do zida .

PROZIRAN NAMEŠTAJ

Lampe od kristala i stočići od pleksiglasa izuzetno su dekorativni, ali su i korisni u borbi za svaki kvadratni metar. Dubina pogleda "kroz" nameštaj povećava i prostor u kome se nalaze.

OBAVEZNA OGLEDALA

Ogledala čine čuda u malim prostorijama! Namestite ih tako da u njima možete videti odraz nečega što je vredno čestog gledanja. Ili ih usmerite tako da budu prenosnik dnevne sunčeve svetlosti. Izaberite okvir koji se stilski uklapa sa ostalim nameštajem.

RASVETA U UGLU SOBE

Lampe sa visokim postoljem su poželjne u vašem domu. Svetlost koja dolazi sa visine takođe utiče na utisak prostranstva. Najbolje je da ih smestite po uglovima sobe.

KAUČ UMESTO KREVETA

Umesto kreveta, za mali stan kupite dvosed i jednu fotelju na rasklapanje. Birajte one bez masivnih držača sa strane ili naslona jer vizuelno ostavljaju utisak da zauzimaju više prostora.

ZAVESE ​​POSTAVITE VISOKO

Postavite zavese gotovo uz plafon: to ostavlja utisak visine što odaje utisak većeg prostora. Neka u celom stanu zavese budu postavljene na istoj visini.

Pogledajte još