Krvavi zločin u Aleksincu: Upucao čoveka u grudi, pa pokušao da pobegne!

Niška policija uhapsila je sinoć Nebojšu Ž. (37) iz Aleksinca zbog sumnje da je hicem iz pištolja ubio svog sugrađanina Dejana Uskokovića (37).

Nebojša Ž. je iz vatrenog oružja upucao muškarca iz Aleksinačkih rudnika u predelu grudnog koša, nakon čega se udaljio sa mesta događaja, navedeno je u saopštenju policije.

Lekari Hitne pomoći su na licu mesta konstatovali smrt, a osumnjičeni je uhapšen posle brze intervencije policije i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.
Ubistvo se, piše Telegraf, dogodilo naočigled Dejanovog četvorogodišnjeg sina i komšije Slaviše Durmiševića.

- Durmišević je u sinoć pozvao mog brata da pođe sa njim da gledaju bokserski turnir koji se održavao u Rudnicima. Posle par sati Durmišević se pojavio pred kućom i kazao mi: “Pomozite, brat vam je upucan”. Otrčao sam sa njim do tog mesta i video Dejana na putu, bio je na izdisaju. Mnogo nam je teško što je Dejanov sin bio očevidac očeve pogibije. Kazao mi je: ­”Tata je tog čiku (Nebojšu) pitao zašto mu je dirao komšiju (Durmiševića) a on je izvadio pištolj i ubio ga” – priča Milan Usković, brat ubijenog.

Komentarišući motive tragedije, Milan objašnjava da su između Durmiševića i Nebojše postojali nerašćišćeni računi oko dugova.

- Nebojša i Slaviša su se posvadjali su se oko para, moj brat je hteo da odbrani Slavišu i to ga je koštalo života - kaže Dejanov brat.

Kako Telegraf saznaje, ubica je priznao zločin ali je tvrdio da se branio. On je najpre ispalio jedan hitac u vazduh, a drugi u Dejana koga je Durmišević sa sobom poveo da bi se obračunao sa Nebojšom od koga je pozajmio neke pare, a ovaj mu je tražio zelenašku kamatu.

Telo preminulog upućeno je na Institut za sudsku medicinu, a policija proverava da se utvrđuje odakle N. Ž. pištolj kojim je izvršio ubistvo. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužilaštvu.
U Beogradu su juče uhapšena dvojica muškaraca koji su pretili policiji automatskom puškom.

Pogledajte još