Napad na Vučića: Žandarm Fleka strah i trepet u Nišu?

Predrag Mijatović zvani Fleka (35) žandarm je koji se vidi na snimku prebijanja Andreja Vučića i koji ga je sustigao i zadao mu poslednji udarac po bubrezima.

Pored Fleke, koji je rodom iz Vranjske Banje, zbog prebijanja Vučića, Malog i pripadnika jedinice "Kobre", suspendovani su Rade Matić, Predrag Ćirković, Dalibor Đorđević i Dragan Savić, svi iz niškog odreda Žandarmerije.

"Prvo biju, a onda pitaju kako se zoveš"

Sagovornik "Naših novina" objašnjava da je takozvana specijalistička četa niškog odreda čiji je komandant Sead Koštić poznata po surovosti i da "oni prvo biju, a onda pitaju kako se zoveš": "I sam komandant niškog odreda Sead Koštić poblematičnog je ponašanja i više disciplinskih postupaka se vodi protiv njega".

Mitrović, kako za "Naše novine" navode izvori iz Žandarmerije, poznat je po debelom dosijeu koji je o njemu sakupila Unutrašnja kontrola policije.

"Fleka je komandir specijalističke čete niške Žandarmerije, on je organizovao žandarme da rade na obezbeđenju po niškim kafićima i klubovima, ali i po kafićima u Prokuplju", objavile su danas "Naše novine".

Mitrovićevo ime pominje se i na spisku žandarma koji su sprovodili teror po gradu.
"On je deo grupe koja je učestvovala u iskopavanju zlata kod Gamzigrada, njih niko ne može da kontroliše", otkrio je izvor "Naših novina" i podsetio da je pod izgovorom da su na vežbi 30 pripadnika Žandarmerije tri dana na teritoriji Gamzigradske banje sa devet džipova, iskopavali zemljište na privatnim imanjima u potrazi za zlatom.

Suspendovani Matić, Đorđević i Savić su pripadnici čete za podršku i oni su na video snimku u svetlim maskirnim uniformama, dok su Mitrović i Ćirković iz specijalističke čete sa maskama u crnim uniformama.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je njegov brat dobio batine dok je u rukama držao ličnu kartu.
Prethodno, spekulisalo se da su pripadnici Žandarmerije započeli fizički obračun sa Andrejem Vučićem i pirpadnicima obezbeđenja jer su oni odbili da se legitimišu.

Pogledajte još