U Kraljevu pesnicama i sekirama napadaju radnike "Elektrosrbije"!

"Elektrosrbija" je zato apelovala na nadležne organe da promene zakonsku regulativu i radnicima EPS-a daju status službenih lica, kao i da se pooštre kazne za nasilnike.

Kako se navodi u saopštenju "Elektrosrbije", elektromontera Milana Savića iz Elektrodistribucije "Kraljevo" pesnicom je udario kupac kome je ekipa trebalo da iseče struju.

Radi se o petočlanoj porodici koja je tvrdila da je na evidenciji Centra za socijalni rad i da se isporuka ne sme obustaviti, a kad se informacija ispostavila netačnom, Savić je trebalo da obustavi isporuku struje.

Jedan od članova porodice udario ga pesnicom ispod desnog oka, a drugi je Savićevom kolegi oduzeo ključeve od službenog vozila.

Radnici su se potom udaljili i sačekali policiju, koja je privela dva člana porodice, dok je treći pobegao.

Nakon neuspelog pokušaja obustave isporuke električne energije rukovodilac sektora trgovine elektičnom energijom Miroslav Trifunović otišao je na istu adresu sa drugom ekipom elektromontera.

Drugi napad se dogodio kad je zaposleni u ED "Kraljevo" Dejan Živanović korpom podigao do kabla i krenuo da ga iseče, nakon čega je nasilnik uzeo sekiru i zamahnuo prema njemu.

U međuvremenu se, kako se navodi, pojavio i nepoznati vozač koji je vozilom krenuo na radnike elektrodistribucije, ali su se oni sklonili na vreme.

Nadlanu /izvor: 24sata

Pogledajte još