Učenik sedmog razreda pištoljem pretio učenicima drugog razreda!

Ovim rečima S. L. (7), učenik drugog razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Čokota, opisuje traumatični trenutak kada ga je, dok se vraćao kući sa drugom V. M. (7), kod školske balon-sale u dvorištu presreo učenik sedmog razreda sa gasnim pištoljem. Incident se zbio još u aprilu, ali se za njega saznalo tek nedavno jer nije bio prijavljen. Iako se radilo o gasnom pištolju, dvojica učenika pretrpela su veliku traumu jer su strahovali da stariji učenik nosi pravo oružje.

"Držao je pištolj. Mislim da je u džepu imao i nož i metalni bokser. Dok smo klečali i klanjali mu se, naišla je njegova razredna. Plakala je i molila ga da joj da pištolj. Imala je maramicu u rukama i ubeđivala ga je da joj pištolj stavi u maramicu. Tek tada je spustio pištolj. Mnogo smo se uplašili", priča S. L., koji je u vreme incidenta pohađao prvi razred.

On je toga dana po dolasku kući ispričao roditeljima kako je maltretiran. Ali otac i majka mu nisu poverovali, mislili su da je u pitanju igra.

"Došao je zadihan. Rekao je da je neki đak doneo pištolj. Mislili smo da je izmislio, da preuveličava, kao što to deca rade. Međutim, pre nedelju dana od majke drugog dečaka saznala sam šta se dogodilo. Neko mora za ovo da odgovara. A šta da su bile neke teže posledice? Zašto u školi nisu po propisima prijavili incident?", pita se M. L, majka napadnutog đaka.

Majka drugog napadnutog dečaka V. M. kaže da se njen sin posle napada povukao u sebe i da je dobio tikove.

"Nismo znali zbog čega se tako ponaša sve dok pre nekoliko dana nismo saznali šta se dešavalo. A on ne samo da ne sme da ide sam ulicom nego ne sme ni sam da sedi u sobi. Ima tikove zbog kojih smo ga vodili kod psihologa, koji je utvrdio da je dete navuklo strah", kaže ona.

Direktorka Ljiljana Radovanović Tošić je najavila da će pokrenuti postupke za utvrđivanje odgovornosti zbog neprijavljivanja incidenta. Ona je rekla da je o incidentu saznala tek u julu, i to kada je razredna učenika siledžije davala izjavu policiji.

Izvor: Blic

Pogledajte još