MISTERIOZNA SMRT: Poznati glumac i kritičar Vladimira Putina nađen mrtav u stanu!

Uzrok smrti popularnog glumca još uvek nije poznat, a istražitelji navode da nisu pronašli nikakve tragove nasilne smrti i da je autopsija u toku, prenose ruske novinarske agencije.

Stanislav Sadalski, glumac i kolega pokojog Devotčenka, je na svom blogu napisao da po informacijama koje on ima da je njegov prijatelj ubijen. Devotčenoko (49) je u protekloj deceniji učestvovao u više antivladinih protesta, davao podršku LGBT zajednici u Rusiji i kritikovao Moskvu zbog podrške separatistima u istočnoj Ukrajni. U jednom policijskom izveštaju stoji da je jednom prilikom Devotčenko pronađen kako leži u lokvi sopstvene krvi nakon što je u alkoholisanom stanju i izlivima besa naneo sam sebi teške povrede, pisao je ruski tabloid "LifeNews" za koji se smatra da je glasilo bezbednosnih službi. - On je genije i građanin koji predstavlja oličenje hrabrosti i neustrašivosti. Uprkos ovome, on je i veliko dete koga su pratile nevolje gde god da se pojavio - rekao je opozicioni političar iz Sankt Peterburga, Biris Višnevski.

Devotčenko je nezadovoljan režimom i demonstrativno odbio nekoliko državnih odlikovanja koja mu je dodelio Putin. - Muka mi je od ove carske države, muka mi je od njenih laži, zavera, davanju legimiteta krađi, primanju mita i zbog svih ostalih njenih "vrlina" - svojevremeno je izjavio Devotčenko.

Aleksej Devotčenko na Maršu mira:

izvor: blic

Pogledajte još