BOŽANSTVENA KOMEDIJA: Gastronomska "Slow Food" poema najboljeg hrvatskog kuvara Toma Gretića u Beogradu

U ovoj gastronomskoj poemi će se ograničenom broju posetilaca (90 mesta) ponuditi 10 različitih jela uz odgovarajuća vrhunska vina i desert - od uvodnog “Raja”, preko “Čistilišta”, do “Pakla”, “Božanstvena komedija” će nakon čak osam sati vrhunskog užitka u potpunosti zavesti nepca posetilaca.

(old_image)

Svaki od činova protkan je tematski prigodnim jelima. Raj obeležavaju svetle boje ribljeg menija i vina. Čistilište simbolišu boje i ukusi vrhunskih gastro specijaliteta, dok će delikatesi u kojima prevladavaju različite nijanse crvene boje predočiti vatromet paklenih zalogaja.

Doživljaj zvuka takođe prati celu priču, pa će svaki čin pratiti adekvatna muzika izvođena uživo.

Svaki čin je adekvatno propraćen hranom, pićem i muzikom.

(old_image)

U Raju se serviraju dva šampanjca, bela vina, bela hrana, živa, riba, morski plodovi, penice, sve je svetlo. Muzika je klasična.

U Čistilištu - šarenilo u tanjirima, raznovrsna hrana, rose i oranž vina koja će se najbolje piti uz džez bend.

U Paklu - crvena, krvava jela i crvena vina, a sve to uz muziku za koju će biti zadužen di-džej.

(old_image)

Gretić osvojio nagrade za najboljeg kuvara

Tom Gretić poslednjih sedam godina radi kao šef “Wine Vault” restorana, ekskluzivnog hotela “Monte Mulini” u Rovinju i nadzire rad sedam a’ la carte restorana. Njegove kulinarske veštine su ga vodile od Hrvatske, preko Poljske i Švajcarske, do Dubaija i Egipta. Strastven prema kuvanju, vodeći se svojom filozofijom, kreativan u kombinovanju različitih ukusa, Tom stvara nezaboravne kompozicije.

(old_image)

Njegove kulinarske veštine donele su mu nekoliko nagrada: Proglašen je za radnika godine 1999. u hotelu Sheraton Deira Dubai (UAE), a u Hrvatskoj je nagradu najboljeg kuvara osvojio 2013. godine. Gretićev glavni asistent u "Božanstvenoj komediji" biće Gregorio Mannucci, Chef bistro-a Apetit u Zagrebu.

(old_image)

Nik Orosi, barista šampion 2006/2007/2008/2013, pripremaće i posluživati specijalne mešavine kafe, koje će biti servirane u ulaz u Pakao. Inače, Orosi drži Eliscaffe franšizu u Zagrebu, i za sve ljubitelje ovog napitka on je spremio više iznenađenja, a jedno od njih je kafa sa alkoholom servirana na potpuno nov način i još jedno specijalno iznenađenje koje Orosi lično priprema za beogradsku publiku - kafa u sasvim drugačijem obliku, kao i vrhunski dižestiv.

"Božanstvena komedija" obuhvatiće konzumaciju 10 različitih jela i dezert, 10 vrhunskih vina, dve kafe master bariste, prezentaciju i kratko predavanje o kafi, kratko predavanje o vinu i prezentaciju vina koja će biti poslužena, kao i muzički sadržaj uživo – tri različita žanra za svaki čin “Božanstvene komedije".

Broj mesta je ograničen na 90 učesnika, a cena pojedinačne karte je 100 evra. Karte možete nabaviti u Mikser House-u (Karađorđeva 46), kao i na svim ostalim prodajnim mestima Gigs Tixa. Nakon preuzimanja karata neophodno je poslati kontakt informacije (Ime, prezime i broj telefona) putem mejla: office@mikser.rs ili broja telefona 0638609066, radi rezervacije stolova.

Jedan od glavnih vinskih učesnika Božanstvene komedije je izvanredni, energični i istarski vinar - Bruno Trapan! Uživaćete u svežini i kompleksnosti njegove malvazije ''Uroboros'', u mehurićima njegove klasične metode,čuveni teran ''CHE'' i u čarima njegove kupaže Revolution - Nigra Virgo. Za više informacija, posetite sajt trapan.hr''

BOŽANSTVENA KOMEDIJA:

Pred čin
Jakobova kapica sa krastavcem, jabukom i bosiljkom

(old_image)

Prvi čin - RAJ
Scena 1
Kreker od škampa sa confit-om od bakalara i penom od kari sosa
Scena 2
Škampi u tempuri sa wasabi holandezom i dinjom
Scena 3
Brancin u vakuumu sa kremom od pečenog belog luka i sabayon-om od šampanjca

(old_image)

Drugi čin – Čistilište
Scena 1
Pečena svinjska potrbušina sa pečenim kruškama i sosom od rena
Scena 2
Terin od pileće i guščije jetre sa džemom od bundeve i penom od slanine
Scena 3
Teleći obrazi u pireu od cvekle sa krokantom od pistaća

(old_image)

Treći čin - Pakao
Scena 1
Ragu od goveđeg repa sa kremom od krompira, krvavicom i senfom
Scena 2
Argentinski rib-eye sa sosom od maline, crnim sočivom i puževima u crnoj tempuri
Scena 3
Tostirano juneće srce sa pireom od jagoda, cvekle i rena i pečenim crvenim feferonima

Oproštajni čin
Dezert
‘’Mrak’’

(old_image)
Pogledajte još