Pokrenuta crowdfunding kampanja za završetak kulturnog centra Mikser House Sarajevo!

Sa preko 500 raznovrsnih događaja tokom godine i preko 250.000 posetilaca, Mikser House je postao kulturni katalizator koji se bez ikakvog kompromisa bori za drugačiji kulturni obrazac na Balkanu od onog koji nasleđen iz devedesetih godina prošlog veka. Do danas kroz Mikser House Beograd prošlo je 1.500.000 posetilaca iz celog sveta a uskoro će i građani i posetioci Sarajeva moći da uživaju u ovom projektu, ali i da potpomognu donacijama njegovu izgradnju i razvoj.

– Koncept “Mikser House Sarajevo” nastao je sa idejom da publici u Sarajevu predstavimo sve ono što smo godinama mukotrpno gradili u Beogradu. Podsetiću – od samog početka “Mikser House Beograd” u svom podnaslovu definiše svoju platformu kao “Balkan design centar”. Dakle – snažno smo formatirani na Balkan, kao emotivni i kulturni prostor i godinama smo programe – od produkt dizajna do predstava i koncerata “uvozili” iz cele balkanske regije. To su organske veze zahvaljući kojima imamo divan prijem u Sarajevu. Zaista se osećamo kao kod kuce – kaže Ivan Lalić, direktor Mikser House-a i navodi da su nedavno pokrenuli i međunarodnu crowdfunding kampanju za završetak radova.

– Radovi ovde teku punom parom – otvaranje objekta je zakazano za 8. septembar i svi smo veoma uzbuđeni zbog toga. Budžet radova za renoviranje dve industrijske hale u industrijskoj četvrti je oko 300.000 eura od kojih smo obezbedili oko 3/4 kroz razna sponzorstva, donacije, uključujući i sopstvena sredstva. Sada nam u foto finišu nedostaje jos četvrtina sredstava te smo lansirali crowdfunding kampanju kao solidarni princip finansiranja gde ce kontributori imati i simpatične nagrade kao ljudi koji su nam pomogli kada je bilo najteže. “Mikser House Sarajevo” će biti i nešto veći od “Mikser House Beograd”, i sva je prilika da će Sarajevo i Balkan dobiti regionalni centar kojim će se dičiti! – objašnjava Lalić.

Svi detalji oko načina na koji zainteresovani pojedinci i kolektivi mogu pomoći završetak radova na rekonstrukciji bivše fabrike u kulturni centar “Mikser House” u Sarajevu, nalaze se na ovom linku.

Otvaranje “Mikser House-a” u Sarajevu jeste korak koji inicira nadu da je bolji i lepši Balkan moguć i da će generacije koje sada stasavaju biti ponosne na njega.

Foto: Promo

Pogledajte još