Nadlanu preporučuje: Mesta za provod ovog vikenda

Petak, 07.11.2014.

Prvi veliki klupski koncert benda Vocal 5

Po prvi put, VOKAL 5 predstaviće se publici AKADEMIJE 28, i to jedinstvenim aranžmanima pesama Džona Ledženda, Rijane, Rudimentala, Bijonse, Keti Peri, kao i domaćih izvođača; Kikija Lesendrića, Viktorije, Zdravka Čolića i Bijelog dugmeta.

Bvana i Kandžija na Vračar Rocks festivalu

Bvana i Kandžija nastupiće na Vračar Rocks festivalu u petak, 7. novembra, a da ugođaj bude potpun, pobrinuće se i Neznani ludaci i Gole žene, prateći bendovi ova dva vodeća repera, ali i sastav The Hoods - mlade nade hip-hop scene.

(old_image)

FILM O NIK KEJVU OTVARA 10. SLOBODNU ZONU!

Po 10. jubilarni put biće svečano otvoren festival angažovanog filma Slobodna zona projekcijom dokumentarnog filma “20 000 dana na Zemlji” u Sava centru.

U filmu “20 000 dana na Zemlji” autori idu korak bliže - ne toliko Kejvu lično koliko njegovoj glavnoj inkarnaciji – Kejvu pripovedaču. Smrt, ljubav, Bog i seks, večita su inspiracija uvek morbidno elegantnog Kejva - on je kombinacija Elvisa iz pakla i serijskog ubice, mračnog propovednika i osuđenika na električnoj stolici. I kao da to nije dovoljno, on piše knjige i filmska scenarija i komponuje muziku za filmove i pozorišne predstave, opsesivno stvara nagnut nad analognom pisaćom mašinom za stolom pretrpanim beleškama i knjigama. Forsajt i Polard ne bave se u filmu demistifikacijom rok zvezde, naprotiv. Oni aranžiraju situacije, provociraju reakcije, flertuju sa umetnikovim egom i otvaraju prostor u kome realnost i fikcija postoje paralelno u jednom običnom danu jednog (ne)običnog čoveka. „On je duh, on je Bog, on je čovek, on je guru“ dok kao sveznajući pripovedač na sopstvenu muziku priča priču o neraskidivim vezama između postojanja i (filmskog) pripovedanja, vremena i sećanja. Isprepletani, oni čine samu suštinu našeg bića – bez njih nas ne bi bilo, kaže Nik Kejv u filmu.

(old_image)

Subota, 08.11.2014.

Festival kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado

Bend “Pupy Y Los Que Son Son” jedan je od najpopularnijih bendova na Kubi i trenutno se nalazi na svetskoj turneji, gde će u okviru Festivala kubanske igre i plesa “Havana en Belgrado“ nastupiti u subotu, 8.11. u Studenskom kulturnom centru u 22 časa.

Haus spektakl na reci: Velika "Ibiza vs Dragstor" žurka

Očekuje vas duel za gramofonima - „Ibiza vs Dragstor“. Dj Yas Cepeda iz Madrida, rezident sa Ibice, odmeriće snagu sa dj rezidentima „Dragstora“. Back2back set počinje tačno u ponoć. Zaštitni znak „Ibiza vs Dragstor“ žurke je bela boja, tako da obavezno obucite nešto belo.

(old_image)

Jimi Hendrix & Alice in Chains Tribute Night u Klubu Akademije 28

Po prvi put u Akademiji 28 imaćemo priliku da čujemo The Petting Blues Band, novosađane koji, između ostalog, interpertiraju muziku legendarnog Jimmy Hendrix-a, a nakon njih nastupiće tribjut Alice in Chains, bend Unchained.

(old_image)

TECHNOPOLIS 2: SPECIFIC MEASURE

U nastavku serijala Technopolis, KC Grad i STF vam predstavlja mladog producenta i DJ umetnika Hectora Oaksa. Hector je rođen u Madridu, a danas živi u Berlinu. Svoje prvi EP izdaje za Par Recordings, a ubrzo zatim izlazi drugi EP za Consumer Recreation Service Recordings gde se izdvaja traka Warten, koja je remixovana i od strane Conrad Van Ortona.

(old_image)

Nedelja, 09.11.2014.

Usudi se da budeš stand up komičar@Ben Akiba

Pokušajte da budete duhoviti na sceni pred publikom i možda će to da vam donese neke nove stvari u životu na primer da budete stand up komičar. Žiri će biti publika koja će glasati za svog favorita. Voditelj večeri će biti Aleksandar Perišić. Vidimo se u prvom klubu stand up komedije u Srbiji, Ben Akiba.

(old_image)

XI Hi-Files Show, sajam audio i video tehnike

Jedanaesti Hi-Files Show, sajam audio i video tehnike, biće održan 8. i 9. novembra u hotelu Holiday Inn na Novom Beogradu. Na ovogodišnjem sajmu posetioci će imati jedinstvenu priliku da vide u Srbiji prvi najveći zakrivljeni UHD televizor na svetu, Samsung TV dijagonale od 2.66 metara (105 inča). Ovaj impresivan televizor stiže ekskluzivno na Hi-Files Show iz Koreje i imaće mini balkansku turneju, posle koje se vraća u Samsung centralu u Seulu.

(old_image)

Novembarska Moda za poneti

Dobro raspoloženje nastavljamo na novembarskoj Modi za poneti koja će se održati 7, 8. i 9. novembra u Kc Gradu od 17 do 22h. Obećavamo dobro druženje i odličnu ponudu modnog aksesoara i garderobe, kao i zagrevanje u novembarskim danima uz vesele ritmove modinih dj-eva.

(old_image)

Uživajte u vikendu!

Pogledajte još