Srbija postigla dogovor sa MMF-om!

On je rekao da je stoga ovo važan dan za našu zemlju jer je donet ekonomski plan koji će podržati ceo svet.

Bez tog ekonomskog plana naše političke deklaracije ne bi značile ništa, rekao je Vučić nakon razgovora sa komesarom Evropske unije za politiku susedstva i pregovore o proširenju Hohanesom Hanom.

Premijer je rekao da je važna tema njihovih razgovora bila sprovođenje ozbiljnih reforma u Srbiji.

"Mi želimo da budemo ekonomski konkurentna zemlja, ne neko ko će da traži da dostigne zemlje EU, već zemlja koja će da zarađuje i obezbeđuje dobar život svojim građanima. Za to će nam trebati neko vreme", rekao je premijer i podsetio da MMF konstatuje da će to biti 2017, ali je ponovio da on misli da će to biti 2016.

Za Srbiju je važno da pokažemo da želimo da napredujemo, dodao je, da ne želimo njihov novac i milostinju već da pokažemo da smo ponosan član koji želi da doprinosi EU, a ne samo da uzima od EU.

Premijer je sa Hanom razgovarao i otvaranju poglavlja sa EU, istakavši da želi da ona najteža budu otvorena na početku, a da je on lično spreman da radi više i odgovornije kako bi Srbija ispunila svoj strateški cilj, a to je priključenje EU.

"Za sve što misle da je potrebno da uradimo da bismo unapredili naš demokratski pravni i poltiički sistem stojimo na raspolaganju", poručio je premijer podsetivši da je Srbija obavila veoma dobar posao na ekspertskom niovu, zašta je zahvalan ministarki Jadranki Joksimović i šefu pregovaračkog tima Tanji Miščević.

"Srbija je na evropskom putu, kao što sam rekao to je naš strateški cilj, kada biramo tip društva, onda je to taj tip jer hoćemo da budemo uređena zemlja", naveo je premijer.

Izrazivši zadovoljstvo dolaskom Hana u Beograd, Vučić je dodao da je uveren da će imati dobru saradnju.

"Od gospodina Hana možemo da očekujemo pomoć i podršku", kazao je premijer.

Izvor: mondo

Pogledajte još