GRČKA ZATVARA GRANICE ZA SRPSKE TURISTE: Ministar upozorio građane da ne kreću na put

Ambasadu Srbije u Atini zvanično je obavestio kabinet grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa da će Grčka od sutra zatvoriti granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke - istakao je ministar.

On je dodao da će naši građani koji su kao turisti već u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

Građanima Srbije biće zabranjen ulazak u Grčku do 15. jula, navedeno je u saopštenju grčke vlade.

Kako prenose lokalni mediji, vlada je tu odluku donela usled zabrinutosti zbog nepovoljne epidemiološke situacije u našoj zemlji. Odluka stupa na snagu sutra i važiće najmanje do 15. jula.

- Na osnovu analize epidemioloških podataka odlučeno je da se obustavi pristup državaljana Srbije Grčkoj sa svih tačaka ulazaka bez izuzetka. Zabrana stupa na snagu sutra, u ponedeljak 6. jula u 6 ujutru i trajaće do 15. jula - navodi se u saopštenju vlade Grčke.

Kako je dodato, izuzetak od ovog pravila su putnici sa "posebnim razlozima" kojima će biti dozvoljen ulazak u Grčku.

Izvor: Tanjug/Blic.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još