Summer3p festival Workshop Art i Postfestum

U ponedeljak, 24. novembra od 18 časova u Modernoj galeriji 'Likovni susret' (Park Ferenca Rajhla 5, Subotica) biće otvorena izložba pod nazivom Summer3p Workshop Art. Prikazaće se radovi nastali na Summer3p radionicama dva umetnika iz Subotice: akademskog slikara Emila Kadrića i umetnika Jugoslava Ćuge Sivića, koji godinama unazad sarađuju sa Summer3p festivalom. Takođe će biti predstavljena atraktivna selekcija foto i video materijala sa prethodnih izdanja Festivala. Muziku na otvaranju će puštati DJ Chrono, izložba će trajati do 28. novembra.

Podsećamo vas da su dve fotografije sa Summer3p festivala 2009. godine ušle u finale manifestacije UK Festival Awards u kategoriji Fan Photo Award. UK Festival Awards je najpoznatija manifestacija koja se bavi festivalima i tretira se kao Oskar u muzičkoj industriji (kada su festivali u pitanju). Summer3p se tada našao u društvu najpoznatijih evropskih festivala kao jedini festival iz Srbije i regiona.

(old_image)

Događaj pod nazivom Summer3p Postfestum održaće se u subotu, 29. novembra, na Ženskom štrandu kraj jezera Palić. Nastupiće DJ reprezentacija subotičke elektronske scene u sastavu:
• Kibz & Dfndr (Speed Progres, Atonal)
• Chrono & Acaloon ft. Bobby Shepard (Live violin), Progressive Passion, iFACe, Balkan Connection
• Guntar (Balkan Beat Brothers)
• Needle (SDL Recordings)
• Kohajda (Lakeside Finest)

Ulaz je slobodan.

O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala govori u prilog i to da je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian na svom sajtu dao pregled od osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Pod nazivom Summer3p: Serbian SPA predstavljen je i Summer3p kao festival elektronske muzike u kojoj možete uživati iz udobnosti „gigantskog džakuzija“. Ovo je još jedno priznanje za zanimljiv koncept Summer3p festivala, ali i za veliki entuzijazam koji organizatori, NVO AŠC, svake godine ulažu da bi napravili jedan od najboljih festivala u ovom delu Evrope. Kompletan članak možete pročitati ovde.

(old_image)

Festival je pokrenut 2003. godine sa osnovnim ciljem da animira omladinu Subotice i ponudi drugačiji i viši standard zabave. Održava se svake godine u drugoj polovini jula meseca i do sada ga je posetilo blizu 100.000 ljudi. Organizator se trudi da svake godine predstavi svetske trendove iz domena zabave, sporta, muzike i ukaže da sveprisutni kič i šund guši kreativnost i raznovrsnost.

Summer3p online.

Pogledajte još