Barbi odlazi u istoriju, OVA lutka osvaja svet!(VIDEO)

"Sve lutke izgledaju isto i zato sam želeo da im dam realistični mejkover. Sada će deca moći da se lakše poistovete s njom, jer ona nije savršena. Želim da deca znaju da nije bitno kako izgledaš, već kakav si", otkrio je 26-godišnji Nikolaj Lem, koji je izumeo "novu Barbie".
"Inspiraciju sam našao iz razdoblja srednje škole i sopstvenog iskustva. Bilo je to najgore razdoblje mog života. I baš zato, ovim projektom htio sam da poručim da ljude ne definiše izgled, nego ono što nose u sebi", otkrio je za CNN.

Lutka dolazi zajedno s paketom nalepnica, kao što su madeži, celulit, ožiljci, bubuljice i tetovaže. Dodaci će biti dostupni od januara 2015. godine i to po ceni od 6 dolara po paketu. U planu je još i muška lutka kao i linija odeće.

"Lutki sami možete dati ime, jer ga ona nema. Lamili je nastalo od mog prezimena i porodice, jer mi je moja puno pomogla u stvaranju. Lutka dolazi i s pasošem, u koji ćete moći da upišete njene lične podatke po želji. Uskoro ćemo na svojoj službenoj stranici napraviti i bazu podataka, gde će svi vlasnici moći da se registruju, zajedno sa svojom lutkom." Kompanija Mattel, koja je izumela pravu Barbi još se nije oglasila u vezi konkurencije.

Izvor:index.hr

Pogledajte još