Svi kažu da je nezdrava, ali evo iznenađujućih načina na koje vam Koka Kola može pomoći!

Očistite lonce
Dno lonaca nakon nekog vremena postane crno i toliko prljavo da se jednostavno više ne da oprati. Na to ciljano područje prospite malo Coca-Cole i ostavite neko vreme. Možda ovo gazirano piće neće ukloniti svu, ali će ukloniti većinu prljavštine.

Zarđalo posuđe

Zarđale predmete preko noći uronite u Coca-Colu i izribajte ujutru. Rđa će se 'opustiti' i moći će se znatno lakše ukloniti. Takođe, s obzirom da Coca-Cola prodire čak i kroz rđu, čvrsto stegnute i zarđale šrafove lakše ćete odviti ako nekoliko minuta ranije na njih nanesete Coca-Colu.

Očistite toalet

Brine vas onaj tvrdokorni kamenac na dnu WC-šolje koji ne možete izribati ni četkom? Sipajte Coca-Colu u WC šolju, ona će bez problema odraditi taj posao.

(old_image)

Očistite prozore
Umesto standardnih sredstava za čišćenje, možete iskoristiti i Coca-Colu kako biste s prozora uklonili prljavštinu i masnoću.

Uklonite mrlje s odeće

Na mrlju na odeći sipajte malo Coca-Cole i ostavite da se potpuno upije. Naravno da će mrlja promeniti boju zbog uticaja sode, ali nakon što odeću operete u mašini za veš, mrlja će nestati.

Odledite vetrobransko staklo

Zaledila su vam se stakla na autu, a pri ruci nemate strugalicu za led? Coca-Cola će poslužiti kao odlično sredstvo za odmrzavanje stakala i nakon samo nekoliko minuta led ćete moći ukloniti mnogo brže i lakše.

Učinite nešto za svoj travnjak

Kada Coca-Cola ishlapi, sipajte je u spremnik za kompost kako biste mikroorganizmima pomogli da kompost brže pretvore u efektivno đubrivo za vaš travnjak i vrt.

Ublažite bol

Na ciljano područje nanesite Coca-Colu kako biste ublažili bol od uboda pčela i komaraca. Takođe, ako vas boli stomak, popijte Coca-Colu – izednačiće pH vrednost u vašem stomaku i privremeno ublažiti gorušicu i probavne smetnje.

(old_image)

Prestanite štucati
Uhvatila vas je neverovatna štucavica? Progrgljajte malo Coca-Cole i štucavica će odmah prestati!

Uklonite žvaku iz kose

Na pramen kose u koji se uplela guma za žvakanje nanesite Coca-Colu i pustite da odstoji nekoliko minuta. Uz malo strpljenja celu ćete je ukloniti.

Rešite se insekata

Insekte privlači slatka aroma, pa ih namamite tako što ćete u plastičnu čašu sipati malo Coca-Cole. Kad insekti dođu da se 'zaslade', ostaće zarobljeni u čaši, te vam više neće dosađivati po stanu. Takođe, ako želite da se rešite mrava ili bubašvaba, Coca-Cola će ih sigurno 'potamaniti'.

Nadlanu / izvor: portaloko

Pogledajte još