SRBIJA, 21. VEK: I dalje na ceni nevina mlada

E pa verovali ili ne, to i dalje postoji! S tim što članovi stručne komisije nisu više samo tetke strine i bliži komšiluk, već i fejsbuk auditorijum o čemu svedoči priložena fotografiija.

(old_image)
Tragom ove fotografije došli smo do izvora koji kaže da je ovaj, po mnogima ruralan običaj, i te kako prisutan, iako živimo u eri modernih tehnologija i dostupne su nam sve moguće informacije.
- Nije baš kao na utakmici, ali da, čekaju i navijaju. Čim svane zora iznosi se plahta i onda se vidi kakav je mladi obraz.
Čekaj bre, hajde ponovo, ozbiljan si da ovo postoji? U kom univerzumu?
- Hehe, postoji, kako ne postoji, tamo dole južna Srbija oko Bosilegrada, pa taj pojas...samo što po pravilu posteljina treba da bude bele boje. Jedan je skoro vratio devojku, valjda nisu bile ok performanse.
Al ni ovde nije kraj! Moraš da budeš poslušna i pokorna što se tiče poštovanja autoriteta (konkretno supruga i svekrve) ali isto tako i jaka, kad treba da se briine o kući.
- Dakle kad je devojka za udaju nju sa kućnog praga prate roditelji i oni ne idu dalje, pred mladoženjinom kućom dočekuje svekrva, stavlja joj dve vreće natrpane ko zna čime da je opterete. Prostru joj platno i ona pod tim opterećenjem mora skroz ravno da se saginje i kupi šta joj svekrva stavi jer ako se zanese malo, onda nije jaka i stabilna i ne može držati kuću i svakako da je vrate nazad mami i tati.
Ovaj, po mnogima zaostali i šovinistički "proces inicijacije u poštenu ženu", prisutan je na celoj planeti, kroz razne epohe, a kao što vidimo, (negde) se zadržao i danas. S tim što valja napomenuti da su i u 19. veku devojke bile "nevaljale", pa su fingirale nevinost ušivanjem himena (što je dovodilo do brojnih infekcija, čak i smrtnih ishoda) i stavljanjem pileće džigerice u vaginu.
Danas je to najviše izraženo u muslimanskom svetu, a kazne su fatalne: izopštavanje iz društva i trajni beleg bludnice.
Nego, da se vratimo na naše krajeve. Nevinost je i dalje na ceni, s tim što nevinost, kao i istina, ima dva ugla posmatranja, da ne kažemo rupe.
- Prvi put sam to čuo pre 10 godina, od nekog lika iz Crne Gore, sever. Kaže, klinke tamo čuvaju nevinost ali za prvog momka (za kog se posle udaju), međutim, to ih ne sprečava da se fircaju u guzu. Posle sam čuo da se to radi i ovde, uveliko, pušenje i analno, a nevinost se čuva za prvog "pravog" momka.
Kažu psiholozi da se u pitanjima "da li sam ti prvi" i "koliko si ih imala do sad" krije zapravo samo velika nesvesna nesigurnost muškarca, jer ako ih je imala više, onda može da uporedi ko je bolji, što je čini jačom a i spremnijom da jednog dana otperja u nove avanture.
A ako pogledamo malo dublje, u "prosečnom Balkancu", kako mnogi priplodni mužjaci vole da se predstavljaju, ne krije se junačina o kom dela i poduhvati govore, već nerafinisana testosteronska projekcija koja se oseća moćno samo uz zatucanu i ućutkanu ženu.

Nadlanu.com

Pogledajte još