ALL THAT JASS

Ovaj događaj ima i svečani karakter, jer osim najave jubilarne, petneaeste godine rada Orkestra, plesni sastav „The Dixie Dance Show“ ovom prilikom slavi svoju 10. godinu učešću u ovim nesvakidašnjim jazz spektaklima. Više detalja otkriva umetnički rukovodilac orkestra, Vladimir Racković:

Naš orkestar je, to pouzdano mogu da kažem, jedini džez sastav u Srbiji koji sve svoje aktivnosti vezuje za vrlo važnu reč - TRADICIJU. Ovi nastupi u SC evo već skoro deceniju i po predstavljaju svojevrstan tradicionalni umetnički ukras našeg glavnog grada. I to ćemo, zbog ovako divne i verne publike, nastaviti još dugo! Međutim, tradicija nas obavezuje i na suštinsko umetničko napredovanje. Nije bitno samo kalendarski figurisati na sceni dovoljno dugo – bitnije je šta je za to vreme urađeno, stvoreno i ponuđeno publici. Naš orkestar, jedan od retkih koji u svom nazivu nosi ime svoje Prestonice, izdao je do sada ukupno 5 CD tradicionalnog džeza, isto toliko DVD izdanja, i reprezentovao umetnost svog grada i države na preko 500 koncerata širom zemlje i inostranstva.“

Kako tradicija i kulturni značaj ovog projekta nalažu, u subotu će proslavi prisustvovati mnoge visoke zvanice i veliki broj ambasadora i drugih diplomatskih predstavnika.

Ovogodišnji rođendanski koncert zagonetnog zvaničnog naziva "ALL THAT JASS" najava je istoimenog CD-a planiranog za početak jubilarne godine, ali i najava bogate domaće, a posebno internacionalne koncertne 2015. godine, u kojoj će Orkestar predstavljati umetnost svoje Prestonice na većem broju međunarodnih jazz festivala širom Evrope.

Ulaznice po ceni od 600 dinara mogu se naći na blagajni SC.

DOBRODOŠLI!

Posetite sajt Belgrade Dixieland Orchestra ili pošaljite e-mail.

Pogledajte još