Novi detalji misteriozne smrti manekenke u Hajatu!

Ivana Bakić Bodrožić (31) u sobi 326 beogradskog hotela „Hajat“ umrla je samo tri do pet minuta pošto je u njenu venu ubrizgan anestetik „propofol“.

Toksikolog, doktor Dragan Joksović ističe da ovaj anestetik brzo deluje.

- „Propofol“ može da bude smrtonosan u velikim dozama, to je anestetik iz grupe opojnih. On brzo deluje, potrebno mu je svega dva do tri minuta. Ukoliko je devojka sama sebi ubrizgala smrtonosnu dozu, bila je živa najverovatnije tri do pet minuta - kaže dr Joksović i objašnjava da on deluje na centralni nervni sistem, dovodi do prestanka disanja, a potom i do prestanka rada srca.

Prema rečima toksikologa, anestetik koji je za ćerku poslanice DS Nade Bodrožić bio koban verovatno nije mnogo teško kupiti na crno.

- Međutim, kolika je njegova cena, zaista ne znam, a ne bih ni da nagađam - kaže dr Joksović.

Okolnosti ove tragedija, koja se dogodila u sredu uveče, policija još uvek proverava.

- Saslušana je sobarica koja je devojku zatekla mrtvu u sobi, kao i još nekoliko zaposlenih u hotelu. Uzeti su snimci sigurnosnih kamera, kao i drugi dokazi iz sobe 326 - kaže izvor iz istrage.

Zasad niko nije osumnjičen da je počinio zločin, ali policija ne isključuje ni tu mogućnost.

- Proverava se i kako je nabavila taj anestetik jer se on koristi samo u operacionim salama i nema ga u slobodnoj prodaji. Ukoliko bude otkriveno ko je lek prodao, biće procesuiran - kaže izvor, i dodaje da je policija pregledala mobilni i laptop pokojne.

ČEKA SE TOKSIKOLOGIJA

Ivana Bakić Bodrožić, prema nezvaničnim informacijama, izvršila je samoubistvo. Toksikologija je obavljena na VMA, ali njeni rezultati još uvek nisu dostavljeni Višem tužilaštvu, koje će posle prikupljanja svih dokaza da stavi tačku na ceo slučaj ili da, eventualno, naredi pokretanje postupka protiv nekog.

Izvor: Kurir


Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.