Milena Dravić i Dragan Nikolić imovinu ostavljaju Kinoteci!

Bračni par Milena Dravić i Dragan Nikolić, glumačke legende, planiraju da jednog dana svoju imovinu, koja uključuje brojne nagrade, diplome i priznanja, daruju Jugoslovenskoj kinoteci, saznaje Kurir.

Veliki glumci, koji već decenijama osvajaju srca publike, razmišljaju da na taj način sve ono što su stekli i osvojili na brojnim festivalima i drugim manifestacijama ostave u amanet glumačkim naraštajima. Zahvaljujući ovom njihovom humanom činu, mladi glumci će imati uvid u njihovu bogatu karijeru, a samim tim i podstrek da svakim danom sve više ulažu u svoj rad, napreduju, da istraju u svom pozivu i budu što bolji.

- Milena i Dragan su ceo život posvetili pozorištu i filmu. Kao istaknuti glumci, oboje su dobitnici svih značajnih filmskih nagrada na prostoru bivše Jugoslavije, uključujući i nagradu za životno delo. Pored svog životnog poziva, Dragan je i veliki humanitarac. Međutim, o svom doprinosu našem društvu i ljudima kojima je pomoć bila neophodna izbegava da govori u javnosti. Za Nikolićev humanitarni rad zna samo uži krug ljudi, a njegova je želja da tako i ostane. Smatra da bi devalvirala cela priča i svaki pokušaj humanitarnog rada ako bi se o tome udarilo na velika zvona jer je, prema njegovom mišljenju, neukusno o tome govoriti. Zbog toga se malo zna šta je ovaj glumački par sve činio samo da bi drugima pomogao - navodi izvor za Kurir.

Dragan Nikolić nije bio raspoložen da govori na ovu temu i kratko je poručio da o osnivanju legata još uvek ne razmišlja.

Inače, jedini glumac koji je sve svoje nagrade ostavio Jugoslovenskoj kinoteci je Ljubiša Samardžić.

I Milena Dravić je bila na otvaranju legata kolege koji joj je najčešće bio partner u filmovima, a tom prilikom direktor Kinoteke Radoslav Zelenović u šali je rekao da su ona i Bata Živojinović sledeći koji će isto to učiniti. Možda joj je baš tad i sinula ta ideja, piše Kurir.

Pogledajte još