Modni trend koji će vladati ovoga proleća

Trendi prugice u novoj sezoni su hrabrije, uočljivije i zanimljivije. Nema smisla zaustaviti se samo na plavo-beloj mornarskoj kombinaciji - pruge moraju biti šire i upečatljivije, a zanimljivo sparivanje boja je imperativ.

Ovaj uzorak više nije rezervisan samo za sportske kombinacije i savršeno se uklapa u elegantniji look, što je u svojoj kolekciji možda najbolje pokazala britanska dizajnerka Stella McCartney poigravši se bojama i debljinom prugica. Njena zeleno-crna haljina na pruge definitivno je hit sezone, a u njoj su se već letos pojavile glumica Olivia Wilde i Poppy Delevingne te nedavno i Maja Tedeschi, supruga menadžera Emila Tedeschija.

Ako niste dovoljno hrabri za pantalone u uočljivim širokim prugama, majice i košulje u ovom prepoznatljivom uzorku osvežiće i najobičniju kombinaciju. Nemojte igrati na sigurno i birati mornarski look - osvežite ormar i izgled prugama u neočekivanim odnosima boja koje hrabro sparite s drugačijim printovima.

To je još jedno modno pravilo koje ćemo rado prigrliti s toplijim danima: mešanje uzoraka i boja, spajanje naizgled nespojivog. A ako neko zna kako se to radi, onda je to modna ikona Olivia Palermo - ona različite uzorke i boje spaja s neopisivom lakoćom.

Tportal.hr/Nadlanu

Pogledajte još