Proslava Srpske nove godine širom Srbije uz muziku i vatromet

U Jagodini na Gradskom trgu kod fontane, program dočeka Srpske nove godine počinje u 22,45 sati, a nastupiće popularni pevač Haris Džinović. Doček organizuju Skupština grada i Kulturni centar.

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković je pozvao građane Jagodine i drugih gradova Srbije da dođu u 22 sata, a one iz drugih gradova da dođu ranije i posete "Vivo šoping centar" kod Akva parka "jedan od najboljih u Evropi sa 30 svetskih brendova".

U Beogradu moleban i vatromet

U Beogradu ove godine neće biti organizovanog dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru, ali će u Hramu Svetog Save tradicionalno biti služen moleban, a u ponoć upriličen vatromet. Moleban će služiti vladika toplički Arsenije. Tradicionalni novogodišnji Gala koncert prvaka, solista, Orkestra i Hora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, biće održan večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Na programu svečanog koncerta su popularne arije, dueti, kvarteti, seksteti i najlepše horske kompozicije iz opusa svetskih operskih majstora DJoakina Rosinija, DJuzepa Verdija, Žorža Bizea, Gaetana Donicetija, DJakoma Pučinija, Kamija Sen-Sansa, Frančeska Čilee.

Građanima, koji će Pravoslavnu novu godinu dočekati na trgu u Jagodini, Marković je obećao "posluženje - roštiljske kobasice, jagodinsko pivo i sokove, a u prvim minutama nove godine vatromet".

"Troškove dočeka snose prijatelji Jagodine i sponzori", rekao je Marković.

Građani Despotovca Pravoslavnu novu godinu dočekaće na Trgu Stefana Lazarevića uz orkestar "Moravski biseri", čaj i kuvano vino, izjavila je Tanjugu direktor Centra za kulturu, organizatora dočeka, Vlatka Milenković. Doček počinje u 22 sata.

Na Trgu Stevana Sinđelića, Novu godinu po Julijanskom kalendaru, dočekaće građani Svilajnca.

Organizator je Kulturni centar a pokrovitelj Skupštine grada.

Građani će se zabavljati, uz muziku sa razglasa, čaj, kuvano vino, rakiju i posluženje, a biće i vatromet, izjavila je Tanjugu portparol Skupštine opštine Ivana Todorov.

Ostale opštine Pomoravskog okruga - Ćuprija, Paraćin i Rekovac ne organizuju doček Srpske nove godine na trgovima.

Doček Pravoslavne nove godine u Jagodini, Ćupriji, Despotovcu, Paraćinu, Svilajncu i Rekovcu organizovan je i u 56 ugostiteljskih objekata u kojima će se služiti hrana, potvrđeno je Tanjugu u Odeljenju Sanitarne inspekcije, ali i u drugih preko stotinu ugostiteljskih objekata, uglavnom kafića, u kojima se neće služiti hrana.

Grad Novi Sad i ove godine na centralnom gradskom trgu organizuje doček Nove godine po Julijanskom kalendaru, a u muzičkom programu nastupiće novosadska grupa „Big time", trubački orkestar Dejana Jevđića i pevačica Svetlana Ražnatović - Ceca, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

U saopštenju se ističe da se nastavlja dobra praksa koja je započeta pre dve godine, a to je da proslava neće biti organizovana na teret budžeta Grada i da se Grad Novi Sad zahvaljuje društveno-odgovornim kompanijama koje su, kako je saopšteno, sponzorisale kako nastup izvođača, tako i nabavku bine, rasvete, ozvučenja, vatrometa, odnosno celu organizaciju proslave.

Program na bini ispred Gradske kuće u 21 sat otvoriće "€žBig time", sat i po kasnije nastupiće trubači, a tridesetak minuta pre ponoći planiran je početak koncerta Ražnatovićeve. Tačno u ponoć predviđen je i veliki vatromet.

Doček Srpske nove godine u Vrnjačkoj Banji, finansirali su vrnjački privrednici, a ukupna cena organizacije dočeka iznosi 15.000 evra.
Kako kaže za Tanjug, Boban Djurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, opština i Turistička organizacija iz Vrnjačke Banje biće samo podrška organizovanju dočeka.

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru biće organizovan i ove godine na trgovima u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici uz, kako su najavili organizatori, bogat kulturno-zabavni program i vatromet sutra u ponoć.

Program dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru, čije organizator opština Gračanica, počinje u 20 časova uz kuvanu rakiju i pečenog vola na ražnju.

Blic/Nadlanu

Pogledajte još