GROTESKNE BARBIKE: Jezive stvari devojčice koja je po zapovesti Slendermena izbola drugaricu

Uznemirujući crteži koje je Morgan Gejser (12) lično nacrtala prikazani su juče na preliminarnom saslušanju gde je sudija imao zadatak da odluči da li devojčica treba da bude optužena za pokušaj ubistva prvog stepena i da joj se sudi kao odrasloj.

Jedan od grotesknih crteža prikazuje devojčicu koja liči na mačku i koja stoji iznad mrtvog dela drugarice uz povik “Ja volim da ubijam ljude!”.

Drugi crteži i natpisi jasno prikazuju njeno divljenje i privrženost urbanoj legendi “Slendermenu”, što će biti i centralni deo tima odbrane u pokušaju da dokažu da je Gejser mentalno nesposobna da joj se sudi kao odrasloj osobi.

(old_image)

Ukoliko se devojčicama ipak bude sudilo kao odraslim osobama i budu proglašene krivima, očekuje ih zatvorska kazna i do 60 godina.
Jedan od najzabrinjavajućih crteža prikazan na sudu

Uz prikazane crteže, juče je sudu predstavljena i jedna od unakaženih Morganinih barbika kojoj su otkinuti udovi i odsečena kosa, a svuda po telu iscrtani su satanistički simboli.

(old_image)

Uz sve to, prikazan je i spisak “neophodnih stvari” koji je sastavila Morgan, a na kojem se nalazi “mapa šume” i “oružje (kuhinjski nož)”.

(old_image)

Veruje se da su Anisa Vejer i Morgan Gejser odvukle svoju drugaricu Pejton Lutner u šumu u Vaukeši u Viskonsinu i ubole je 19 puta nakon što su je prethodno pozvale na proslavu Morganinog 12. rođendana 31. maja prošle godine.
Spisak neophodnih stvari za ubistvo

Srećom, nesrećna devojčica uspela je da otpuzi kroz drveće i preživi ceo incident. Jedan ubod prošao joj je tik pored srca.

Slendermen je fiktivni lik koji lruži internetom nakon što se pojavio u jednom zapisu 2009. godine. Mitsko stvorenje opisuje se kao natprirodno visoko, mršavo biće sa bledim, bezličnim licem i obučeno je u crno odelo. Takođe se opisuje da ima dugačke ruke nalik pipcima koje može da produži i tako uhvati plen. Veruje se da uhodi i otima decu, a u zavisnosti od tumačenja mita može izazvati gubitak pamćenja, nesanicu i paranoju. Navodno ima i sposobnost da stvori izobličenja na fotografijama i da se teleportuje. Pretpostavlja se da je Slendermen nastao kao proizvod na Fotošop takmičenju na Forumu “Nešto grozno” održanom 2009. godine. Od tada je postao viralna figura uz nekoliko dorada koje su uradili ljubitelji zabavne umetnosti i i kratkih strašnih priča “Kripipasta”. Karakter je razvio svoj život preko interneta, a dvojica momaka čak su i skupljala novac preko Kikstartera da naprave dugometražni film o Slendermenu.

Advokati dve devojčice sada se svojski trude da ceo slučaj presele na sud za maloletnike.

Nijedna od njih dve nije porekla napad na Lutnerovu ali su istakle da su bile veoma uplašene da će “Slendermen” pobiti njihove porodice u roku od tri sekunde ukoliko ne izvrše njegove zapovesti.

Advokat Gejsirove u utorak je počeo odbranu pokušavajući da ubedi sudiju da je devojčica mentalno bolesna i da je verovala da mora da ubije kako bi zaštitila sebe i svoju porodicu.

Drugog dana saslušanja, sudnici se obratila i psiholog Debora Kolins koja je rekla da je nekoliko puta razgovarala sa devojčicom i zaključila da ona čvrsto veruje da “Slendermen” postoji.

- Njena uverenja bila su nepokolebljiva i ona nije bila u stanju da stvari sagleda iz racionalne perspektive - rekla je Kolinsova.

Ona je takođe posvedočila i da joj je devojčica ispričala kako koristi “kontrolu uma Vulkana” da bi zadržala negativne emocije i kako veruje da je “zlikovac Lord Voldemor iz Harija Potera posećuje kad nije na službenom putu”.

Privatni detektiv koji radi za tim odbrane takođe je govorio na sudu i rekao da je u Morganinoj sobi pronašao više od 60 crteža “Slendermena”.

Na većini crteža nalaze se i poruke “nisi sigurna ni u svojoj kući” i “on je uvek ovde”.

U Morganinoj sobi pronađene su barbike sa satanističkim simbolima i odsečenih udova

Detektiv je dodao i da je pronašao desetak barbika obeleženih simbolom “Slendermena” i da kod većine nedostaju ruke i stopala.

- Mislim da smo uspeli da pokažemo da ona veruje da je on stvaran. Ona veruje u njega i veruje da bi on povredio njenu porodicu - rekao je advokat Entoni Koton.

Prema sudskim izveštajima, devojčice su ispričale detektivima da su mesecima planirale da ubiju drugaricu Pejton Lutner.

Advokad Gejsirove zatražio je da se slučaj prebaci na sud za maloletnike tvrdeći da je optužena mislila da napadom štiti sebe i da bi optužba za pokušaj ubistva drugog stepena bila prikladnija.

Tužioci su ranije naglasili da pravni proces u Viskonsinu u kojem sudija odlučuje postoji li dovoljno dokaza da se suđenje premesti nije pravi argument u ovakvoj raspravi.

Sudija Majkl Boren odbio je u utorak da se izjasni o bilo čemu i naložio obema stranama da dostave spise. Kako je rekao, odluku će doneti 13. marta.
Hitna pomoć odvozi izbodenu devojčicu

Advokat druge devojčice pozvao je u utorak samo jednog svedoka, šerifa koji je devojčice uhapsio na putu.

On je posvedočio da mu je devojčica rekla da će neko ubiti njenu porodicu ukoliko ne uradi nešto loše.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još