DETALJI TRAGEDIJE: Ispovest vozača Hitne pomoći

"Išli smo sve normalnim putem. Brzo smo stigli do Bogutovca. Naišli smo na zastoj zbog odrona u mestu Pivnice. Zemlja se obrušila nekih dvadesetak sekundi pre nego što smo mi stigli. Ispred nas su bili kamion i dva vozila", priseća se Hadžiibrahimović.

Prema njegovim rečima, tu su bili zaustavljeni sat, sat i po, jer je put bio neprohodan, a posle toga su kontaktirali neke ljude i pokušavali na sve načine da potraže pomoć.

"Zvali smo Policijsku upravu u Kraljevu. Doktor Ljajić je kontaktirao policiju. Nudili su nam da pošalju sanitetsko vozilo da prebacimo bebu s inkubatorom", kaže Hadžiibrahimović opisujući dramatične trenutke te večeri u petak, 13. marta.

To je bilo nemoguće jer su alternativni putevi bili neprohodni, priča dalje Hadžiibrahimović i dodaje da su onda doktor Ljajić i Veselinović odlučili da krenu preko Jošaničke Banje.

"Policijska patrola nas je sačekala u Ušću, a u međuvremenu su doktoru Ljajiću javili da je vojni helikopter poleteo i da se uputimo u Rašku", rekao je Hadžiibrahimović.

Otišli smo tamo i čekali jedno pola sata, sat, priseća se Hadžiibrahimović, dodajući da je nakon toga helikopter sleteo.

"Ubacili smo inkubator s bebom i bocu s kiseonikom. Kad smo se pozdravili sa doktorom i Mićom (Veselinovićem) bili su veseli, nasmejani", dodao je on, opisujući poslednje trenutke koje je proveo sa kolegama iz Zdravstvenog centra.

Za doktora Dževada Ljajića ima samo reči hvale, kaže da je uvek davao sve od sebe, bio veseo, nasmejan, izlazio u susret pacijentima koliko je mogao.

"I za Miću, anesteziologa, imam samo reči hvale, ništa drugo", kaže Hadžiibrahimović.

Životno ugrožena beba prevezena je najsavremnijim vozilom koje ima Hitna pomoć Zdravstvenog centra iz Novog Pazara, a koje je donacija Turske razvojne agencije TIKA.

Doktor Ljajić i anestetičar Veselinović pratili su životno ugroženu bebu iz novopazarske porodice Ademović u vojnom helikopteru za Beograd, kako bi je zbrinuli u Institutu za majku i dete.

Oni su zajedno sa četiri člana posade i bebom nastradali rano u subotu ujutru prilikom pada helikoptera Vojske Srbije u okolini Surčina.

Ljajić je sahranjen u nedelju u Dugoj Poljani, u naselju Parice, a Veselinović u mestu Lukare, nadomak Novog Pazara.

Nadlanu / Izvor: Novosti

Pogledajte još