Evo zašto je ZAPRAVO ubijen Arkan: Nikad ranije objavljeni detalji i Miloševićeva uloga!

Potencijalna opasnost po bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, kao i bliski odnosi sa Haškim tribunalom, pominju se kao mogući motivi ubistva Željka Ražnatovića Arkana, piše srpski Njuzvik!

Prema navodima ovog nedeljnika pojedini svedoci su ukazivali da bi Arkan mogao da se okrene protiv Miloševića, nakon što je država odbila da njegovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi odobri da se uključi u borbe na Kosovu i Metohiji. Pretpostavljalo se da Arkan može da “u danu okupi sve svoje ljude iz garde i bude oružana formacija koja može da obori Slobu”.

Zoran Mijatović, bivši zamenik šefa DB-a dao je jedan od najracionalnijih odgovora na ovu teoriju:
– Da je poživeo Arkan bi prešao na stranu jačeg. Sigurno ne bi rizikovao život braneći Miloševića. Jedan drugom su predstavljali problem, a ne saveznika.

Kako navodi ovaj list, DB je po oprobanom receptu “radio Arkana”, a tako su načuli da je on, navodno hteo da Hagu potvrdi vezu svoje garde i Slobodana Miloševića, što je kako pišu bilo dovoljno da se izda nalog za njegovu likvidaciju.

– U pripremi rušenja režima, rušeni su Miloševićevi glavni stubovi. Arkan je bio jedan od njih jer je pod kontrolom držao Legiju i “zemunce” i “surčince”.

Nadlanu / izvor: newsweek

Pogledajte još