Napalm Death

Britanski grindcore/death metal bend ''Napalm Death'' nije svirao pred prepunom salom SKC-a, ali je atmosfera bila dovoljno dobra da svi verni fanovi odu kući zadovoljni!

Nije izgledalo optimistično - u vreme kada je najavljen početak nastupa, sala je bila skoro prazna. Zatim predgrupa, pa tonska proba... I to je publici bilo zanimljivo, navijali su, čekali ''Napalme'' da se pojave.

Trenutak kada počnu da sviraju, trenutak je kada zvuk osetite u utrobi, i osetite neverovatnu energiju i na bini i u publici. Možda je manji broj ljudi u sali i odgovarao prisutnima, bilo je više mesta za skakanje, šutku, bacanje plastičnih čaša od piva... Momci na bini – fantastični! Muzika koju izvode mešavina je metal-a, punk-a, core-a... Sve vreme skaču, sve vreme su u pokretu, pravili su pauze samo da popiju vodu, što je i neophodno, s obzirom na to šta daju na bini. Mark "Barney" Greenway , Shane Embury, Mitch Harris, Danny Herrera....

Dupli bas bubanj, promukli ''derački'' vokal koji se skoro stapa sa zvukom ostatka benda, ''vrištući'' prateći vokal... za nekoga buka, ali za one koji ih vole, to su samo neke od manifestacija divlje energije koju poseduje ''Napalm Death''. Svirali su i stare pesme, i one s novog albuma. Mark je u pauzama bio nasmejan,vidno zadovoljan prijemom kod Beograđana, iako sala nije bila puna.

Sudeći po komentarima, izgleda da je i publika bila zadovoljna...

Pogledajte još