HEROJ: Evo kako je tinejdžer spasao ženu od otmice

Prišao im je i oni su ga zamolili da im da novac za autobusnu kartu. Tinejdžer je pristao, a nakon što je kratko ostao nasamo sa ženom, shvatio je da nešto nije u redu.

"Devojka me je molila da joj pomognem jer je on nije puštao da ode", govori Malik.

Ubedio ih je da ide u istom smeru kako bi ih otpratio do autobusa, a pritom je počeo da priča sa muškarcem kako bi se zbližili, pazeći pritom da se neprestano drže u javnosti gde ima dovoljno prolaznika.

Bonet je pravilno postupio jer je policija zaista krenula u potragu za nestalom 29-godišnjakinjom koju je oteo njen agresivni i opasni bivši dečko koji je i ranije imao problema sa zakonom.

Dok su čekali autobus, Bonet ih je odveo do jednog restorana, platio im hranu i pokušao da nazove policiju. Ali, baterija na njegovom telefonu se ispraznila pa je morao da zamoli goste restorana da mu nakratko pozajme mobilni. Uspeo je da pozove policiju koja je stigla za samo nekoliko minuta.

"Zamalo je zaplakala. Bila je tako srećna, tako srećna što nije s njim", rekao je Bonet za CBC.

Njegova brza i smirena reakcija u toj situaciji osigurala mu je status heroja dana. Policija ga je zbog toga i pohvalila, a čak su i skupili novac kako bi mu vratili pare kojima je kupio hranu kidnaperu.

"Hej, novac ništa ne znači, a ne znači ni hrana kad se radi o nečijem životu. Život je važniji od mog novca", zaključio je Bonet.

Pogledajte još