Eddie Richards

Ovaj pojam od DJ-a, i njegova važnost se više ne smeju dovoditi u pitanje! Na ovo pitanje stavljena je tačka u petak, 9. februara, u beogradskom Andergraundu

"Evil Eddie" zna tajnu formulu koja svaki put prodrma klub kao blagi zemljotres. On konstantno podiže standarde, pomera granice...
Ova formula dobre atmosfere je uvek skrivena tu negde oko nas na žurci i lako se pronalazi, samo što neki klaberi ne žele da je pronađu, ili je u nekim slučajevima imaju u podsvesti, ali se iz neobjašnjivih razloga boje da je izgovore.

Ovo je prilika za sve koji imaju problem, da se suoče s njim, ako treba pogledaju se u ogledalo, i ponove nekoliko puta, na sav glas: FUNKY.

Za mnoge DJ-eve se govori da su posebni, zbog ovog, ili onog... Ali, zapravo, malo je onih koji to stvarno i jesu. Jedan od njih koji je poseban i među onima koji su već svrstani u kategoriju posebnih, jeste gospodin Richards.

A, da bi neko bio izabran za 'posebnog od posebnih', i to od srca, potrebno je mnogo godina traženja pravih kandidata, mnogo razmišljanja, merenja, upoređivanja jakih argumenata, menjanja stavova, godine građenja ukusa...

Većina DJ-eva se uzdigne visoko iznad ostalih, i tu bdi neko vreme, ali ne zadržava ovu poziciju dovoljno dugo.

Edi se izdigao iznad ostalih još pre 25 godina, na samom početku razvoja tog mističnog pojma elektronske muzike.

On je taj koji je putovao u Detroit i bio jedan od počasnih pionira tehno zvuka. On je taj koji je prvi doveo Richie Hawtin-a u Englesku.

On je taj koji je vrteo u londonskim klubovima još pre nastanka fenomena "rejv", koji je prisusustvovao prvom dešavanju ovakve vrste, famoznom "Sunrise" i, zapravo bio njegov muzički koordinator, dajući tom prilikom šansu Karlu Koksu (Carl Cox), Kolinu Fejvoru (Colin Favor) i nekolicinu ostalih da se dokažu.

On je taj koji je zaslužan što možemo legalno da partijamo do samog izlaska sunca! Njemu treba svi da zahvalimo...

Zato ovom prilikom, u ime svih pravih klabera mogu da kažem: "Hvala ti, Edi!"

Ostale fotografije pogledajte u foto-galeriji:

Foto: Miloš Grujić
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još