Tošetove pesme za Slavičin život

Slavica, majka petogodišnjeg Viktora, bori se za život i jedina nada joj je transplatacija jetre u Italiji, za šta mora da sakupi 120.000 evra. Koncert je simbolično nazvan „21 Tošetova pesma za 1 život“ i prava je šteta što je, najblaže rečeno, skromno najavljen u svakom pogledu. Mnogi nisu ni znali šta se dešava 8. aprila u Kombank Areni, a želeli bi da daju skroman novčani doprinos i uživaju u neprolaznim Tošetovim pesmama.

Voditelj programa je bio Voja Nedeljković, a odmah na početku nastupili su, kako je najavljeno, „specijalni gosti“, Viva Vox. Popularni hor je napravio lep uvod uz Queen klasik koji im je redovno na repertoaru, „Bohemian Rhapsody“, a onda se zakopalo po Tošetovoj zaostavštini.

Tanja Banjanin je zapevala odnedavno poznatu „Sve je ovo premalo za kraj“, Vampiri su potpuno prikladno odsvirali „Ledenu“ – sve to je, između ostalih, iz partera pažljivo pratio pevač S.A.R.S-a Žare.

Izbor Lexingtona je bio „Veži me za sebe“, Tropico se duže zadržao na bini („Igra bez granica“, „Srce nije kamen“). Usledilo je: Nikola Mijić (Alogia) – „Dal’ si sretnija“, Boris Režak – „Jedina“, Davor Jovanović – „Pratim te“... Mina Matijašević nas je, uz violinsku pratnju, podsetila („Si zaljubiv edno mome“) da su na Tošetovom repertoaru redovno bili makedonski tradicionali, ritam su vratili Ana Štajdohar i Aleksa Jelić u duetskoj „Volim osmeh tvoj“. Odmah zatim, u duet (Ana Bebić i Nikola Sarić) je pretvorena i „Ako me pogledaš u oči“, popularni Sajko je ostao da uz Full House Band odsvira „The Hardest Thing“.

Bojan Marović, koji je delio binu sa Tošetom na njegovom poslednjem koncertu u Skoplju, nekoliko dana pre tragedije, odabrao je „Poljsko cveće“... i tako sve do 21. Sve ove pesme, nebrojeno je puta pokazano, žive i živeće – ostaje nada da je tek i pred Slavicom život i da će se radovati Viktorovom polasku u školu, prvim ljubavima...

(old_image)

Pogledajte još