Zvezda bez Kešelja i Videnova u Zadru

BEOGRAD, 11. decembra 2009. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde igraju u Zadru protiv istoimene domaće ekipe derbi utakmicu 12. kola Jadranske lige, a beogradski tim biće oslabljen neigranjem povredjenih Marka Kešelja i Filipa Videnova.

Videnov je na poslednjem treningu dobio nezgodan udarac u nos, dok Kešelj ima problema sa povredom lakta koju je zadobio u utorak na meču sa Šoleom u Evrokupu.

"Oni su veoma važni za našu igru, ali šta je tu je. Idemo u Zadar da srušimo neprijatnu tradiciju, da odigramo kvalitetno protiv rivala koji je kandidat za završni turnir. Domaćin ima dobru ekipu, ofanzivnu, i ono o čemu moramo da vodimo računa je njihov šut", rekao je plejmejker Vuk Radivojević za sajt kluba.

Centar "crveno-belih" Vladimir Štimac ocenio je da je ključ eventualne pobede dobra i čvrsta igra u odbrani.

"Ako udemo agresivno i na početku umirimo domaću publiku, uz kvalitetan napad, onda možemo da očekujemo povoljan rezultat. I pored toga što smo oslabljeni, verujem da možemo dobro da odigramo, a ključ će biti u odbrani", zaključio je Štimac.

Utakmica 12. kola Jadranske lige izmedju domaćeg Zadra i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati. Beogradska ekipa do sada jezabeležila šest pet pobeda i šest poraza, dok Zadar ima meč manje i učinak 6-4. 

NLB liga 12 kolo:

FMP - Široki 18:00

Partizan - Cedevita 19:30 

Hemofarm - Zagreb 18:00

Zadar - Zvezda 18:00

Bosna - Budućnost 20:30 

Cibona - Radnički 18:00 (nedelja)

Helios - Olimpija 12:00 (nedelja)

Pogledajte još