JSFF prvi put u Beogradu

Tokom dvodnevne projekcije prikazano je ukupno 40 takmičarskih i revijalnih filmova. Festival je svečano otvoren atraktivnim plesnim nastupom umetnice Ćijemi Fukumori iz Japana koja se bavi modernim plesom i filmom „Scenery of life 2“ u produkciji CRV2Studio.

Šarmantne pozdrave prisutnima, ljubiteljima japanske kulture i filma, uputili su video zapisom članovi žirija Svetozar Cvetković i Ryo Suzuki, nakon čega se publici ispred žirija obratio Nenad Dukić, cenjeni filmski kritičar u prisustvu velikog srpskog stručnjaka za japansku kinematografiju Nikole Stojanovića, i proglasio pobednike.

Nagrađeni filmovi su:

1. Altan Cinema - FLY! MAIHO
2. Tetsuya Tomina - AT THELAST STOP CALLED GHOST CHIMNEY
3. Akiyoshi Imazeki - KALINA

JSFF pokrenuli su i organizovali Jovana Stević, Noah Whiteroom, Jakša Nikodijević i Nikola Nikodijević, sa ciljem da afirmišu i promovišu mlade i talentovane autore i doprinesu kulturnoj razmeni između Srbije i Japana. Značajnu podršku festivalu dali su mladi glumci, Ivan Zekić, Rade Ćosić, Pavle Jerinić i Nikola Rakočević. Sledeći korak je skrining filmova na internacionalnom nivou - u Šenženu i Tokiju. Više informacija o festivalu pogledajte OVDE.

(old_image)

Pogledajte još