Masimo Savić

Ljubav između Masima Savića i beogradske publike je trajna i neraskidiva – potvrdilo se to još jednom u Sava centru. Iako popularni hrvatski pevač nije objavio ništa novo posle koncerta u istom prostoru pre godinu dana, velika sala je opet bila dupke puna ljudi željnih uživanja u, uglavnom, kombinaciji hitova iz osamdesetih i dvehiljaditih i, pre svega, iskrenoj emociji koju ovaj umetnik pruža čak i pod visokom temperaturom, kao što je sada bio slučaj.

„Tvoja cesta sam i tvoj grad...“ zapevao je Masimo i tako ponovo započeo koncert jednom pesmom sa još uvek aktuelnog albuma „Sunce se ponovo rađa“ – „Bilo gdje“. Prva polovina nastupa bila je rezervisana za numere koje je snimio poslednjih godina – bilo da su autorske, ili sa čuvenih albuma obrada „Vještina 1 i 2“.

Nije Masimo odmah digao publiku na noge, međutim, pokazali su posetioci oduševljenje na druge načine. Frenetično su aplaudirali, pevali kad bi bolesni pevač poželeo koji sekund da predahne, a jedna mlada obožavateljka ga je posebno dirnula pruživši mu žutu ružu.

Mrdanje“ je krenulo uz „Samo za tvoje oči“, a koji trenutak kasnije, čim su se začuli prvi taktovi velikog hita koji nije otpevao prošle godine, „Samo jedan dan“, sedišta su ostala prazna.

Ubrzo se na bini pojavio i jedini gost – Toni Cetinski. Oduševljena reakcija publike nagoveštava uspeh njegovog prvog solističkog koncerta u Beogradu, 14. februara u Areni. Nije želeo Toni sada da se mnogo eksponira – otpevao je sa Masimom samo „Loše vino“ i prepustio glavnom junaku da finišira pred prvo spuštanje zavese uz esenciju hitova: „Stranac u noći“, „Sjaj u tami“, „Ljubica“ i „Zagrli me“. Duetske „Zar više nema nas“ i „Zamisli život u ritmu muzike za ples“ Masimo je ovoga puta, na bisu, otpevao sam – ne mogu baš ni Neno Belan i Jura Stublić, ma koliko česti gosti bili, da kampuju u Beogradu.

- Snimao sam "Vještinu 1" i kada je, praktično, sve već bilo gotovo, gledao sam sa prijateljima film „Lepa sela lepo gore“. Rekli su mi – „Neće valjda album da izađe bez ove pesme“. Zaustavili smo štampanje – prisetio se Masimo kako je došlo do snimanja obrade klasika Indeksa „Bacila je sve niz rijeku“. Ovaj evergrin domaćeg pop roka čujemo u Sava centru često – izvode ga, kao što je poznato, autor Kemal Monteno, "Crvena jabuka", međutim, utisak je da publika najtoplije prihvata Masimovu jedinstvenu interpretaciju.

Posle standarda „I’ve Got You Under My Skin“ iscrpljeni umetnik je, doduše uz osmeh, izustio „Uspeo sam“. Ni groznica koja ga je, kako je rekao, tresla na dan nastupa u pet ujutru, nije ga sprečila da još jednom, kao i uvek do sada, celo srce pruži na dar beogradskoj publici, koja to uvek na njegovim koncertima zna da oseti i na pravi način uzvrati.

Milan Ćunković

Pogledajte još