Koncertna 2009.

Sećaš se... to je bilo one godine kada su u Beogradu bili...“, „Znam da je bila zima, jer smo krenuli na koncert...“ Sigurno ste mnogo puta u životu čuli slične rečenice. Godine pamtimo po ljubavima, venčanjima, putovanjima, tragedijama... ali i po koncertima.

Poslednjih nekoliko godina imali smo sreće da pamtimo po nekim fantastičnim gostovanjima. Koncertna 2009. godina bila je dobra za nas. U februaru je u Centru „Sava” bio The Australian Pink Floyd Show”, a zatim na Gitar art festivalu i Sting i Edin Karamazov.
Džejms Blant otvorio je seriju gostovanja modernih i aktuelnih muzičara. MTV zvezde Pusiket dols su na radost Beograđana gostovale u Areni, gde smo mesec dana kasnije ugostili i Il Divo.

A onda su redom dolazili Pasion de BUENA VISTA, Lenjingradski kauboji, Glen Hjuz, pa i neponovljiva Mejsi Grej.

AC/DC
Jedan od Top 3 koncerta u 2009.godini doživeli smo već u martu… Na Partizanovom stadionu fantastičan nastup imala je jedna od najvećih hard rok grupa svih vremena AC/DC. “Jedan od najboljih koncerata ikada viđenih” ostavio je bez daha viđe od 40.000 ljudi, a stari rokeri su pokazali zbog čega su decenijama u vrhu.

Ljubitelju “tvrdog” zvuka zatim su mogli da uživaju u koncertu grupe Slipknot, a u junu smo se na Kalemegdanu oprostili od Simpli red koji su nas obišli i na svojoj poslednjoj turneji. Summertime festival je ove godine obeležila jedna “bivša” zvezda, neobična Šinejd.

EXIT
Svake godine jedan od najboljih svetskih festivala dovodi u Srbiju sjajne izvođače, ni ova godina nije bila izuzetak. Ovaj EXIT pamtićemo po ovim imenima: Arctic Monkeys, Roots Manuva, Lili Alen, The Prodigy, Madness, Moby, Kraftwerk, Manic street preachers…

SANTANA
Ovog leta imali smo prilike da na Kalemegdanu čujemo i jednog od najboljih gitarista sveta Karlosa Santanu, a u avgustu je BEER FEST, osim mnoštva srpskih i eks Ju izvođača doveo u Beograd ponovo i Stereo MC’s.

MADONA
Spektakl koji ćemo verovatno pamtiti kao najveći ne samo u 2009. godini, već verovatno i u poslednjoj deceniji je gostovanje najveće zvezde dan(old_image)ašnjice. Od nje se to i očekuje, jer je toliko dugo u vrhu da verovatno i ne ume drugačije… Madonna je na Ušću dala pravo značenje reči „spektakl“, koju toliko često koristimo kada opisujemo neka gostovanja. Dva fantastična sat svirke prepričavala su se mesecima kasnije, a velika je šansa da ćemo je često pominjati i narednih godina.

Leonard Koen je gostovao u punoj Areni početkom septembra, a još jedna legenda Engelbert Hamperdink u Centru “Sava”, gde smo videli i “bosonogu divu” Cesariju Evoru.

Najpoznatije “bradonje” na planeti ZZ Top, prvi put smo videli u Beogradu u oktobru u Beogradskoj areni. Italijanski šarmer i muzičar koji je Arenu ostavio bez daha Eros Ramacoti je sa preko dva sata svirke zaslužio da po njemu pamtimo ovaj novembar… Mada…istog meseca u istom prostoru bili su i Andervorld, Simpl majnds i Tom Džons… Težak izbor…

Na samom kraju godine Dajana Krol, Harlem gospel kvajer, Laibach & Juno Reactor, Nuvel vag, i ne baš uspešno gostovanje nekada veoma popularne grupe Backstreet Boys…

Po kojem od ovih gostovanja ćete vi pamtiti 2009. godinu?


Pogledajte još