Nominacije za nagrade Udruženja scenografa

LOS ANĐELES, 10. januara 2010. (Beta) - Kreatori bujnih šuma koje se prelivaju u duginim bojama u filmu "Avatar", čađavog viktorijanskog Londona u "Šerloku Holmsu" i haotičnih apartmana posle pijanki u "Mamurluku u Vegasu", među nominovanima su za nagrade američkog Udruženja scenografa.

Udruženje će 13. februara u Los Anđelesu saopštiti pobednike u devet kategorija, na ceremoniji koja se održava 14. put. Priznanja se dodeljuju za filmska i televizijska ostvarenja, reklame i muzičke video sportove.

U kategoriji fantastičnih filmova, "Avataru" su konkurenti "Distrikt 9", "Zvezdane staze", "Hari Poter i polukrvni princ" i "Where the Wild "Things Are", objavio je Holivud riporter. Nominovani u kategoriji istorijskih filmova, uz "Šerloka Holmsa" čija se radnja događa u 19. veku, su "Narodni neprijatelj" iz doba Velike depresije, "Prokletnici" iz Drugog svetskog rata, zatim "Džuli i Džulija" čija je radnja smeštena u posleratnu Francusku, i "A Serious Man" smešten u američkom predgrađu 1960-ih godina. Savremeni filmovi nominovani za najbolju scenografiju su "Anđeli i demoni", "Mamurluk u Vegasu", "Divne kosti", "U vazduhu" i "The Hurt Locker".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.