OGNJEN AMIDŽIĆ: Nikad neću saznati ko mi je ubio oca

Zoran Amidžić, Ognjenov otac, bio je urednik šabačkog dopisništva RTS-a. Poginuo je na radnom mestu 9. oktobra 1991. godine, zajedno sa trojicom kolega.

Oni su poslati na ratište na Baniju da naprave reportažu, ali su upali u zasedu na putu između Petrinje i Gline, tako da su ubijeni pod nerazjašnjenim okolnostima.

Ognjenu i njegovoj porodici vest su saopštila dva policajca, bez ikakvih detalja o pogibiji. Mediji su pisali da se tada niko od državnih organa nije se potrudio da ispita okolnosti pod kojima su novinari nastradali, pa je njihovo ubistvo ostalo nerazjašnjeno.

I dalje se zvanično ne zna ko su počinioci tog ubistva. Trudio sam se da kroz život ne preuveličavam sopstvenu tugu. To je za mene bio jedan jeziv period, a i mnogi su tada gubili najmilije. Naučio sam da živim s tim – rekao je Ognjen Amidžić za “Stars”.

Voditelj je ove godine pretrpeo još jedan veliki gubitak, ostao je bez najboljeg prijatelja Marinka Madžgalja.

Poremetio me je Marinkov odlazak. On je obeležio veliki period mog života, mnoge lađe su tada potonule. Vreme prolazi i tek sad shvatam koga sam izgubio i da on više neće moći da me zagrli. Pravi bol će njegovi najmiliji tek osetiti – kaže Ognjen, koji je u kontaktu sa Madžgaljevom porodicom.

Izvor: Kurir/ Stars