OGNJEN AMIDŽIĆ: Nikad neću saznati ko mi je ubio oca

Zoran Amidžić, Ognjenov otac, bio je urednik šabačkog dopisništva RTS-a. Poginuo je na radnom mestu 9. oktobra 1991. godine, zajedno sa trojicom kolega.

Oni su poslati na ratište na Baniju da naprave reportažu, ali su upali u zasedu na putu između Petrinje i Gline, tako da su ubijeni pod nerazjašnjenim okolnostima.

Ognjenu i njegovoj porodici vest su saopštila dva policajca, bez ikakvih detalja o pogibiji. Mediji su pisali da se tada niko od državnih organa nije se potrudio da ispita okolnosti pod kojima su novinari nastradali, pa je njihovo ubistvo ostalo nerazjašnjeno.

- I dalje se zvanično ne zna ko su počinioci tog ubistva. Trudio sam se da kroz život ne preuveličavam sopstvenu tugu. To je za mene bio jedan jeziv period, a i mnogi su tada gubili najmilije. Naučio sam da živim s tim - rekao je Ognjen Amidžić za "Stars".

Voditelj je ove godine pretrpeo još jedan veliki gubitak, ostao je bez najboljeg prijatelja Marinka Madžgalja.

- Poremetio me je Marinkov odlazak. On je obeležio veliki period mog života, mnoge lađe su tada potonule. Vreme prolazi i tek sad shvatam koga sam izgubio i da on više neće moći da me zagrli. Pravi bol će njegovi najmiliji tek osetiti - kaže Ognjen, koji je u kontaktu sa Madžgaljevom porodicom.

Izvor: Kurir/ Stars

Pogledajte još