LAGUNA PREDSTAVLJA: "Klub za vešanje" - Toni Parsons

O knjizi

Grupa osvetnika luta vrelim letnjim londonskim noćima, otima zlikovce i veša ih.

OSUĐENI SU NA SMRT:

Član bande koji je zlostavljao devojčice. Bogati pijani vozač koji je pregazio dete. Propovednik mržnje koji poziva na ubistvo britanskih vojnika.

Bizarna suđenja i pogubljenja prenose se na internetu. Osvetnici su dovoljno drski da dozvole da se to odvija pred očima policije. Dok broj mrtvih raste i neredi plamte po usijanom gradu, detektiv Maks Vulf lovi bandu ubica koji sebe smatraju herojima. I otkriva da žeđ za osvetom diše i njemu samom za vrat...

- Ako već niste poklonik Maksa Vulfa, ovaj njegov slučaj savršen je uvod u londonsko podzemlje koje Toni Parsons veoma slikovito opisuje. On majstorski barata klasičnim instrumentima žanra, ali ga i obogaćuje opisima živih prenosa osvetničke pravde i kampanje za povratak smrtne kazne na društvenim mrežama, zbog čega Vulfov slučaj deluje potpuno savremeno - piše "GQ"

- Odavno sam obožavalac dela Tonija Parsonsa i istinski uživam u njegovom žanrovskom preobražaju. Ovo je sjajno - navodi Piter Džejms.

- Najbolji Parsonsov krimić do sada kojm se posebno ističe njegov izuzetni dar za duh vremena. Ova pronicljiva i jasno ispripovedana priča potvrđuje da je Toni Parsons stekao mesto na samom vrhu britanskog kriminalističkog žanra - ističe "Daily Mail".

- Spektakularno, napeto i autentično! - kaže Li Čajld.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.