DEJVIDOVA POSLEDNJA ŽELJA: Pepeo slavnog muzičara rasut na festivalu Burning Man

- Dok smo se iz kampa vozili prema hramu, u autu smo slušali njegove pesme, a na licima smo nacrtali munje, kakvu je i sam Dejvid imao na naslovnici albuma "Aladdin Sane" iz 1973. - rekao je prijatelj pokojnog pevača.

Deo pepela legendarnog pevača, koji je u umro u 70. godini od raka jetre, porodica i najuži krug prijatelja rasuli su u pustinji u Blek Rok Sitiju u saveznoj državi Nevada. Tamo se organizuje festival "Burning Man", koji traje od poslednjeg ponedeljka u avgustu prvog u septembru.

Reč je o svojevrsnom umetničkom eksperimentu na kojem, između ostalog, učesnici svake godine ispred hrama odaju počast voljenima koji su prerano preminuli. Isti hram spaljuje se do temelja na kraju festivala.

- Dejvidu se oduvek sviđala koncepcija Burning Man-a, pa je pre smrti kumu rekao kako bi voleo da mu baš onde odnesu pepeo - rekao je Dejvidov prijatelj. Ideju je blagoslovila i njegova udovica Iman Abdulmadži (61), bivša manekenka. Na ceremoniji je bilo 70-ak ljudi.

- Iza mene je najteža godina. Nisam izgubila samo Dejvida, nego i majku, ali držim se. Oni ne bi hteli da se odam tuzi - rekla je Iman. Od dizajnera Hedija Slimanea dobila je ogrlicu s Dejvidovim imenom koju će, kaže, nositi oko vrata dok ne umre. Deo pevačevog pepela porodica je početkom leta rasula i na ostrvu Baliju.

Izvor: Daily Mail

Pogledajte još