MISTERIJA: Da li je Dejvid Bouvi izvršio samoubistvo (i da li to iko treba da zna)?

U petak 8. januara, na svoj rođendan, osećao se dobro, ali kad je u nedelju otišao na spavanje, više se nije probudio.

Pa ipak, ispostavlja se da mnogi smatraju da je Bouvi unapred planirao svoju smrt i da je zapravo izvršio samoubistvo. Britanska spisateljica Lesli En Džouns čak tvrdi da mu je neko pomogao u tome i to u podužem članku koji je objavio “Dejli mejl”.

- Dejvid je umro u svom krevetu u Njujorku dva dana posle 69. rođendana. Nismo ni znali da je bolestan. Rekli su da je reč o raku jetre, ali zar to obično nije oblik metastaze raka na plućima? - napisala je ona.

U tekstu ona navodi i reči Endija Biblsa, di-džeja radija BBC, koji je mnogo puta intervjuisao Bouvija i koji smatra da je Dejvid Bouvi “režirao sopstvenu smrt”.

- Dva singla objavljena tako brzo jedan za drugim, najveći album u njegovoj karijeri na 69. rođendan, a onda dva dana posle toga – umire. Ne znam za vas, ali meni to ne deluje kao slučajnost - rekao je Endi.

On tvrdi da su mu poznanici u nekoliko telefonskih poziva sugerisali da je Bouvijeva smrt rezultat “asistiranog samoubistva”.

Spisateljica čak izražava sumnju da je različita boja očiju slavnog pevača posledica sifilisa, s kojim se, prema njenom pisanju, najverovatnije rodio, budući da je u to vreme vladala epidemija te bolesti.

Tvrdi i da joj je Bouvi lično rekao da sumnja da mu je majka bila prostitutka i spekuliše na koji način je to moglo da utiče na njegovu seksualnost. Ipak, najšokantniji od svih navoda, koje će inače objaviti i u knjizi pod nazivom "Hero: David Bowie", jeest onaj koji se odnosi na njegovo navodno samoubistvo.

Uprkos ovakvim sumnjama o kojima u poslednja dva dana bruji planeta, deluje da je mnogo toga prepušteno mašti i da se muzičaru olako pripisuje takav potez.

Prvo, postojalo je mnogo indikacija da će Bouvi drugi album objaviti u 2016. godini, ali se kancer koji je bio u remisiji mesecima, iznenada vratio. Producent Toni Viskonti kaže da je Bouvi napisao još pet pesama i da je jedva čekao da ih objavi, jer je verovao da ima barem još nekoliko meseci života.

Kancer je nepredvidiva bolest koja živote odnosi nekad bez ikakvog upozorenja. Bouvi je znao za svoju dijagnozu 18 meseci, a gotovo godinu dana znao je da je bolest u njegovom slučaju neizlečiva.

Šta god bio direktni uzrok njegove smrti (a u slučaju kancera, može ih biti mnogo), činjenica da je umro za manje od 48 sati otkako je poslednji put viđen kako šeta Njujorkom ne mora da bude neobična.

Bouvijeva porodica poštovala je njegovu želju, njegovo telo bez pompe kremirala i pepeo rasula po Baliju. Izgleda da njegov testament nije dovoljan da bi je poštovali i ostali.

Izvor: B92

Pogledajte još