Jezivo priznanje maloletnika: Iz zabave sam zapalio beskućnika!

- Samo iz zabave sam zapalio novine i bacio ih na njega, nije mi bila namera da čovek izgori - rekao je u polciji dvanaestogodišnjak koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu.

Kako nezvanično saznaje "Alo!" deca su prvo htela da ukradu invalidska kolica koja su bila pored dva beskućnika. No, kad u tome nisu uspeli jer su ih beskućnici primetili, najmlađi od njih uzeo je svežanj novina, zapalio ih i bacio na beskućnika, koji je ležao pokriven starom dekom i ritama.

Čovek je odmah počeo da gori, a deca su u panici pobegla.

- Pomislili smo prvo da se čovek možda sam upalio sa cigarom. Međutim kada je ovaj drugi beskućnik došao sebi, jer je bio u alkoholisanom stanju, rekao nam je da su tu bila neka deca i palila novine. Verovatno je i preminuli beskućnik bio u alkoholisanom stanju - kažu nezvanično iz policije.

Nakon intenzivne istrage, policija je locirala i privela trojicu maloletnika.

Za podmetanje požara u kojem je život izgubio beskućnik Dragutin Todorović (52), osumnjičen je dvanaestogodišnjak, dok su druga dvojica maloletnika posmatrala šta se dešava. Teške povrede zadobio je njegov prijatelj, takođe beskućnik

Incident se dogodio 13. decembra oko tri ujutro, kada su maloletnici podmetnuli požar u napuštenom objektu u Bulevaru Oslobođenja gde su boravila dvojica beskućnika.

Kako "Alo!" nezvanično saznaje tokom uviđaja jedan od beskućnika, koji je bio pod vidnim uticajem alkohola, objašnjavao je policajcima, da su oni već danima bili na meti agresivnih maloletnika.

On je još i dodao da je pre izbijanja vatrene stihije primetio dvojicu maloletnika kako se motaju oko njihovog smeštaja. Tokom požara, taj beskućnik je zadobio brojne opekotine jer je pokušavao da prijatelja izvuče iz vatre.

Izvor: Alo!

Pogledajte još