Preminuo Rene iz serije "Alo, alo!"

Kako je saopštio njegov bivši agent, Kej je preminuo u jednom domu za stare. Uzrok smrti glumca još uvek nije poznat.

Kej je svetsku slavu stekao u jednoj od omiljenih serija na ovim prostorima, u kojoj se govori o nacističkoj okupaciji Francuske, o životu u jednom malom bistrou, pokretu otpora i potrazi za čuvenom slikom "Posrnula Madona sa velikim dudama".

Seriju je emitovao BBC od 1982. do 1992. godine, a Kej se kasnije nije pojavljivao često na malim ekranima.

Tokom snimanja serije je doživeo tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio teške povrede glave, a ožiljci su se videli u poslednje dve sezone serije.

Gorden Kej Tokom studija je radio kao radijski voditelj, gde je 1965. godine napravio intervju sa tada popularnim "Bitlsima".

Glumom je počeo da se bavi po okončanju studija i uglavnom je nastupao u sporednim ulogama u televizijskim serijama.

U svojoj autobiografiji "Rene i ja: Nešto kao autobiografija", koju je objavio 1989. godine, pisao je da je od stidljivog klinca iz radničke porodice u Jorkširu postao ekstravagantni Rene. Takođe, priznao je da je najveći udarac za njega bio kada su tabloidi otkrili da je homoseksualac, i kako se kroz život nosio sa činjenicom da je "mali, debeli, gej mladić iz radničke porodice".

Britansko udruženje glumaca ga je greškom proglasilo za Gordona, iako je njegovo pravo ime Gorden.

Publika će ga pamtiti između ostalog i po "kreativnim" i komičnim izgovorima, kojima se svaki put kod svoje supruge Idit pravdao zašto grli neku od konobarica.

Izvor: B92

Pogledajte još