PREPORUKA ZA DANAS: Vesna de Vinča - film, knjiga, serija, restoran i vino, izložba

Vesna de Vinča se može pohvaliti velikim brojem ekskluzivnih intervjua sa poznatim svetskim imenima među kojima su Nelson Mandela, Muamer Gadafi, Paco Rabanne, Jasar Arafat, Gina Lollobrigida i drugi. Kako je obišla mnoga svetska mesta, predstavlja nekoga ko može dati odlične preporuke, tako da Vesna danas daje svojih 5 preporuka za vas!

FILM

Najlepši film o ljubavi ,,Piano”, reditelj i oskarovka Džejn Kempion.. Neprevaziđen film svakako je i nova verzija ,,Gordost i predrasude” u kojem je sjajna Kira Najtli u glavnoj ulozi.

KNJIGA

Dipak Čopra ,,Beskrajno telo, večiti um”. Knjiga koja mi je dala inspiraciju i potvrdu da možemo živeti dugo, dugo, baš dugo i inicirala me za projekat koji radim godinama a zove se,,Prijatelji stogodišnjaci”. Ovo je knjiga koja govori kako umreti mlad, zdrav i kreativan a imati najmanje 100 godina!


SERIJA

,,Alo, alo”. Uvek, nanovo izaziva urnebesni smeh. Serija koja humorom prelazi nacionalne granice i u osmehunas ujedinjuje.

RESTORAN

U Beograduje to svakako ,,Madera”,ali i neizostavni ,,Franš” kao i, naravno, ,,Reka”, koje nema u svetu po energiji koju prikupljaju i emituju. Ukoliko se nađete u Parizu, ne propustite da posetite restoran ,,Tri malja”. Kada odvedem Parižane u pomenuti restoran, oni su mi zahvalni na otkriću.

IZLOŽBA

Pupin u Istorijskom muzeju zahvaljujući anđelu Aleksandri Ninković Tasić i izložba Olja Ivanjicki u istom muzeju, kustos Izabela Martinov Tomović. A sve to zahvaljujućiizuzetnoj direktorki muzeja Dušici Bojić.

A u svetskim okvirima- muzej genocida nad Jevrejima u Jerusalimu, čuveni Jad Vasem.

Autor: Nina Dotlić

Pogledajte još