Pet dokaza da su JAPANKE opasne po ZDRAVLJE!

Stvaraju plikove

Kad god nosimo cipele bez čarapa, odmah se stvore plikovi. Plastika na japankama se vremenom haba, a od trenja sa osetljivom kožom između prstiju se kreira svaki put novi plik. S druge strane, japanke se ne mogu nositi sa čarapama, zato se trudite da ih izbegavate!

Ne podržavaju oblik stopala

Cipele sa lukom koje prate stopalo su važne za raspoređivanje naše težine na stopalo, a japanke baš i nisu takve! Bez luka naša stopala pre ili kasnije izgube svoj oblik, a ligamenti i tetive počinju da se povlače u pogrešnom pravcu.

Stvaraju atletsko stopalo

Japanke sa mekom bazom od pene predstavljaju savršen dom pečurkama, naročito kada su mokre. Vlažne japanke i nisu baš pravo rešenje bazen? Prilično dobra ideja je nositi japanke u komunalnim tuševima, ali nakon toga bi trebalo da budu potpuno suve pre nego što ih spakujete u torbu.

Izazivaju grčenje prstiju

Niko zaista želi da ima zgrčene prste. Međutim, sa japankama, oni su neizbežni, jer nošenje obuće bez dobre podrške naglašava stopalo i izaziva grčenje prstiju. Dakle, tetive se skraćuju, a prsti savijaju trajno.

Japanke su kao kamen

Većina japanki su sada zabranjene, jer one predstavljaju ozbiljnu opasnost za decu. Kada je na igralištu klizavo, one predstavljaju opasnost, jer dete koje trči u njima može da padne i ugane zglob.

Izvor: likemag.com
Foto: Pixabay

Pogledajte još