Završen treći "Beogradski Manifest" - najposećeniji festival do sada

Festival je otvorio ministar Rasim Ljajić rekavši da će "Beogradski Manifest" iz godine u godinu obarati sve rekorde.

- Ovo je najbolja prilika da Srbija pokaže šta sve ima, ne samo od manifestacija, već i značajnih turističkih destinacija - istakao je ministar Ljajić.

Zadovoljstvo što je i njegova zemlja dobila priliku da se predstavi na Beogradskom Manifestu, izrazio je i ministar turizma Crne Gore, Pavle Radulović.

Uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda i 15 renomiranih domaćih i stranih kompanija, organizator je uspeo da obezbedi da ove godine ulaz bude besplatan za sve posetioce.

U toku dana Gornji grad Beogradske tvrđave bio je ispunjen dečjom grajom i zvucima Srbije, ali i programima koje su pripremili brojni učesnici iz zemlje i inostranstva. Tokom tri dana na glavnoj bini je izvedeno oko 30 programa, a svoju ponudu je predstavilo preko 65 turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva. Pored degustacija gastronomskih specijaliteta i pića, posetioci su učestvovali i u aktivacijama izlagača u kojima su osvojili besplatne letnje aranžmane i avionske karte.

U brojnim radionicama svoju kreativnost je iskazalo na hiljade mališana, a najbolju zabavu su pronašli u velikom dečjem gradu. U zoni Mašta može svašta i velika i mala deca su uživala u brojnim pozorišnim, baletskim, kulturno-umetničkim i plesnim predstavama, a maskote i klovnovi su uspeli da izmame osmehe čak i najstarijih.

U bioskopu na otvorenom je prikazano 10 filmova, a posebnu pažnju je privukao turski film "Oko Istanbula". Velike simpatije i nostalgiju posetilaca su izazvali automobili old tajmeri, dok su veliki šareni leteći baloni na jedinstven način ukrasili Kalemegdan.

Treći po redu festival manifestacija i destinacija je bio bogat i raznovrstan, što dokazuje pozitivna reakcija brojnih posetilaca, ali i veliko zadovoljstvo izlagača koji su se potrudili da se predstave u najboljem svetlu.

Pogledajte još