Gradonačelnik Novog Sada i predstavnici NEPI-Rockcastle položili vremensku kapsulu u kamen temeljac novog Promenada Novi Sad tržnog centra!

Površina od novih 150.000 kvadrata tržnog centra će redefinisati maloprodajnu scenu Novog Sada i Vojvodine, pozicionirajući ovaj centar kao novu destinaciju za kupovinu i zabavu. U izgradnju tržnog centra Promenada Novi Sad kompanija NEPI-Rockcastle investiraće preko 100 miliona evra, a otvoriće potrebu za 1.500 novih radnih mesta.

Promenada Novi Sad, na 4 nivoa maloprodajnog prostora i sa 1.500 parking mesta, biće najveći i najmoderniji tržni centar u Srbiji. Kao takav, svakodnevno će privlačiti posetioce, nudeći jedinstvenu ponudu artikala kroz kombinaciju renomiranih internacionalnih i lokalnih brendova. Promenada Novi Sad će sadržati fantastične zabavne sadržaje i u najsavremenijem objektu kao takvom, podići posetiocima iskustvo kupovine i zabave do najvišeg nivoa.

Prema rečima Jelene Jevremović, Promenada Novi Sad će za 25% uvećati trenutno izgrađenu površinu tržnih centara u Srbiji, dodavanjem svojih 150.000 m².

"Mi gradimo tržni centar koji će imati značajan uticaj na trenutnu mapu organizovane maloprodajne aktivnosti u Srbiji. Promenada Novi Sad uspostaviće novu ravnotežu u ovom sektoru, stavljajući u perspektivu region van Beograda, kao ravnopravnu destinaciju moderne i organizovane kupovine. Naš centar otvoriće potrebu za preko 1.500 radnih mesta i kreiraće potencijal za privlačenje poslovnih  mogućnosti i za druge firme, čime ćemo doprineti povećanju zaposlenosti u gradu. Sveukupno, budžet Republike Srbije prihodovaće za oko 20 miliona EUR kroz različite vrste poreza i doprinosa ", objasnila je Jelena.

Aleksandru Morar, naglasio je da je NEPI-Rockcastle, kompanija investitor koja se bavi komercijalnim nekretninama, sa preko 15.000 akcionara, veoma zainteresovana za ulaganje u Srbiju, kao jednu od zemalja која dokazuje da je ima veliki potencijal za rast i razvoj maloprodajne aktivnosti.

"Ovde u Srbiji mi već upravljamo Kragujevac Plaza tržnim centrom koji je u sastavu našeg portfolija, a radimo i na razvoju nekoliko drugih projekata. Raduje nas činjenica da se širimo i da ćemo imati više projekata u regionu. U svom poslovanju se oslanjamo na lokalna znanja, partnere i podršku od strane predstavnika vlasti, kao što je to primer i ovde u Novom Sadu. Mi smo dugoročni investitori - ne gradimo da bismo prodavali, već smo fokusirani da zadržimo naše nepokretnosti, a sve u cilju što boljeg rada i uspešnosti naših klijenata. Dokaz je i činjenica da u našem portfoliju imamo 4.000 zakupaca i nameravamo da uvedemo njih još 150 u Promenada Novi Sad tržni centar", rekao je Morar.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Miloš Vučević.

"Novi Sad je veliko gradilište, budi se, probudio se, otvorio se, ne boji se promena na bolje. Ova investicija je za mene je jedna od najvažnijih koja će biti u narednim godinama i ponosan sam na činjenicu da je Nepi-Rockcastle izabrala Novi Sad za ovakvu investiciju. Ova investicija je ekonomski pozitivna stvar za naš grad i našu državu. Mi ćemo kao grad učiniti sve da  Nepi-Rockcastle ima najbolje moguće uslove za poslovanje, da nemaju administrativnih problema, da mogu u određenim rokovima da završe investiciju. Grad će  rekonstruisati i urediti potez oko tržnog centra. Biće ovo najlepši deo Novog Sada. U Promenadi će raditi 1500 ljudi i srećan sam zbog toga. Promenada je pravo ime za Novi Sad, to je nešto što je apsolutno pozitivno u kontekstu socijalnog života Novog Sada. Dolazak ove investicije je pozivnica drugim investitorima da dođu u Novi Sad. Ova ivesticija se odražava i te kako pozitivno na budžet grada i iz ovih prihoda koje je uplatila kompanija Nepi-Rockcastle grad će asvaltirati ulice, možemo da subvencionišemo decu u privatnim vrtićima, možemo da širimo javnu rasvetu, da kupimo nove autobuse. Novosađani za jedno godinu i po dana neće morati da idu u druge gradove da kupuju, već će imati sve u svom gradu, a dolaziće i iz drugih gradova kod nas", rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Tokom zvanične ceremonije, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici NEPI-Rockcastle ostavili su svoje lične poruke uz naslovne stranice dnevnih novina kao pozitivnu poruku budućim generacijama.

Autor: nshronika.rs

Foto: Dragana Rajkov, promo

Pogledajte još