UČEŠĆE POTVRDILO 190 ZEMALJA: Predstavljen Paviljon Srbija za Expo 2020. u Dubaiju

Vremenska kapsula, sa kosim krovom po uzoru na vinčanske građevine, tako će izgledati Paviljon Srbije na Expo 2020. u Dubaiju koji je juče predstavljen javnosti u Galeriji Beograd.

Sajam u Dubaiju počinje 1. oktobra i trajaće šest meseci, a Srbija će posetiocima dati priliku da na dva sprata vide stalne izložbe, poput one o vinčanskoj kulturi, ali i neke druge posvećene Nikoli Tesli, Milutinu Milankoviću... Paviljon će biti potpuno digitalizovan, što znači da će i oni koji ne budu mogli da odu do Dubaija moći da ga posete virtuelno.

- U saradnji sa 'Er Srbijom' koja će organizovati besplatne čartere za privrednike koji žele da se predstave na ovoj svetskoj izložbi, tamo će moći da otvore i svoja predstavništva. Ovo neće biti samo promocija, već ćemo raditi na spajanju kompanija - rekla je ministarka trgovine i turizma Tatjana Matić.

Ovaj sajam će prema procenama posetiti 25 miliona ljudi, a ova svetska izložba je prva na prostoru Bliskog Istoka, Afrike i Južne Azije na kojoj je prisustvo potvrdilo 190 zemalja.

Građani koji žele da vide kako će izgledati Paviljon, mogu to virtuelno da urade svakog dana u Galeriji. Privrednici koji žele u Dubai mogu da se prijave Privrednoj komori Srbije.

Izvor: Danas.rs
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još