MILAN POPOVIĆ: Pravosudni sistem nije ispoštovao Severinin status dive, a moj jedini cilj je da Aleksandra izvedem na pravi put

Otkako je sredinom prošlog meseca izrečena privremena sudska mera da pop pevačica Severina Kojić i biznismen Milan Popović ravnopravno provode vreme s petogodišnjim sinom Aleksandrom, a nakon toga i ukinita, neslaganje bivših partnera oko starateljstva nad njihovim naslednikom jedna je od glavnih tema medija širom regiona. Dok muzička zvezda tvrdi da je na ovaj način oštećena kao majka i da pravosudni organi u Hrvatskoj žele da joj oduzmu dete, srpski biznismen poriče njene navode, naglašavajući da kao otac ima pravo da podjednako provodi vreme sa sinom kao i njegova majka.

Priča o starateljstvu nad vašim sinom Aleksandrom aktuelna je poslednjih nekoliko nedelja, šta se zapravo dešava?

– Sud u Zagrebu doneo je privremenu meru po kojoj je naš sin Aleksandar dobio pravo da sa svojim ocem provodi šest dana više u mesecu, što mu je dalo mogućnost da ravnopravno provodi vreme sa oba svoja roditelja. Aleksandrovoj majci to se nije svidelo, nisam siguran iz kojih razloga, i počela je da realizuje svoje pretnje u vidu medijske kampanje protiv sistema pravosuđa, centara za socijalni rad, policije… Očigledno, sistem nije ispoštovao njen status dive.

Mnogi mediji optužili su vas da želite da oduzmete dete majci, da li su vaše namere zaista takve?

– Nisu mene mediji optužili, već majka našeg deteta i njen menadžer. Terete me i za mnoge druge stvari, ali to su sve neistine. Nadam se da ćete ovim intervjuom preneti javnosti istinu. Interesantno je da sve informacije koje ja dajem za medije, Severinin menadžer Tomica Petrović redovno demantuje, iako nema ni trunku znanja o porodičnom pravu, tumačenju presuda, o životnim situacijama vezanim za dete i slično. Očigledno da je koncerata sve manje i da mu ovakve situacije direktno udaraju “po džepu”, pa je rešio da se bori svim mogućim sredstvima.

Vaša bivša partnerka direktno vas je optužila kako tokom prvih godina Aleksandrovog života niste želeli da učestvujete u njegovom odgoju i da ga niste viđali niti pitali za njega i po šest meseci.

– Znate šta, voleo bih da sam mogao da dojim svog sina, nažalost, priroda mi nije dala takvu mogućnost. Čim je Aleksandar prohodao i prestao da sisa, počeo je samostalno da provodi vreme sa mnom. Majka je u to vreme pripremala turneju i bila na njoj, pa je Aleksandar uglavnom bio sa mnom. Majka sada to poriče zato što joj to ruši koncepciju kampanje koju vodi sa svojim menadžerom i u kojoj su prevarili hiljade nedužnih emotivnih majki, svaku sa svojim problemom oko odgoja svoje dece. Zamislite da majka sa bebinih devet meseci počne da priprema megaturneju, pa mnoge majke doje dete koje ima devet meseci i ne odvajaju se od njega.

Koji je vaš cilj u ovoj borbi? Kakvo detinjstvo želite da pružite svom sinu?

– Ovo odbijam da zovem borbom. Ovo je proces kroz koji rastavljeni roditelji prolaze kako bi se naučili da prihvate da je dete na prvom mestu, da su oni sada mama i tata, a partnerska prošlost mora da ostane samo prošlost. Sinu želim da omogućim kvalitetno obrazovanje i naučim ga poštenju, snalažljivosti i preživljavanju u svakakvim situacijama. Mi kao roditelji moramo da omogućimo našem sinu da tu finu liniju između mame i tate može da prelazi kad god to poželi bez osećaja griže savesti što je kod mame, a ide mu se kod tate, i obrnuto.

Zamerate li nešto Severini kao majci?

– To što ne želi da sedne sa mnom za sto i dogovori se kako da budemo mama i tata našem sinu.

Izvor: Story.rs
Foto: RTL - PrintScreen/YouTube

Pogledajte još